Vraag hier je digital signage demo aan. Dit kan zowel live als online doorgaan.

Lees meer
Digitopia pwa apps signage digitale

Hoe PWAs de toekomst van interactieve toepassingen shapen

Progressive Web Apps (PWAs) en digitale schermen kunnen elkaar op verschillende manieren versterken. PWAs bieden een flexibele en kosteneffectieve manier om met digitale schermen te interageren. Denk aan reclameborden, informatiekiosken, menukaarten en meer.

Responsief, ziet er altijd goed uit

Door gebruik te maken van webtechnologieën worden PWAs slim ontwikkeld en geïmplementeerd, zonder de noodzaak van complexe native app ontwikkeling. Deze apps worden responsief ontworpen, waardoor ze zich aanpassen aan verschillende schermformaten en -oriëntaties, waardoor een consistente gebruikerservaring wordt geboden op verschillende soorten digitale beeldschermen.

Steeds beschikbaar, ook offline

Bovendien bieden PWAs offline functionaliteit door gebruik te maken van service workers, waardoor content steeds beschikbaar is, zelfs als er geen internetverbinding beschikbaar is. Dit is vooral handig in omgevingen waar connecties onbetrouwbaar zijn.

Pushmeldingen

Digitale schermen kunnen ook meeliften met de interactieve mogelijkheden die PWAs bieden, zoals aanraak- en gebarenbediening, waardoor gebruikers meer betrokkenheid krijgen bij de content. Door pushmeldingen te gebruiken, kunnen digitale schermen de gebruikers op de hoogte stellen van belangrijke updates, evenementen of aanbiedingen, waardoor de betrokkenheid wordt vergroot.

Een uitbreiding van je digitale schermen

PWAs zijn een waardevolle aanvulling op onze digitale schermen door de combinatie van flexibiliteit, schaalbaarheid en verbeterde gebruikerservaringen te bieden. Progressive Web Apps hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele webapplicaties en native mobile apps.

Cross-platform, voor iedereen dus

PWAs worden uitgevoerd op verschillende platformen waaronder desktop, mobile en tablet. Hierdoor hebben gebruikers dezelfde ervaring, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. Deze uniforme aanpak voorkomt fouten en eindeloze opleidingen voor nieuwe collega's.

Geen installatie of adminrechten nodig

In tegenstelling tot native apps moeten gebruikers de PWAs niet downloaden of installeren via app stores. Gebruikers kunnen simpelweg naar de website van de PWA gaan en deze meteen gebruiken, wat de drempel aanzienlijk verlaagt.

Snelle laadtijden

Onze PWAs zijn geoptimaliseerd voor snelle laadtijden, ook bij trage internetverbindingen. Ze maken gebruik van technieken zoals service workers om essentiële onderdelen te cachen, waardoor de prestaties worden verbeterd.

Offline toegang

PWAs kunnen offline worden gebruikt dankzij de mogelijkheid om gegevens lokaal op te slaan met behulp van dezelfde service workers. Dit maakt het mogelijk om de app te blijven gebruiken, ook als er geen internetverbinding beschikbaar is.

Verhoogde betrokkenheid van de user

PWAs kunnen pushmeldingen verzenden, wat de betrokkenheid van gebruikers verhoogt door ze op de hoogte te houden met updates, aanbiedingen of andere relevante informatie, zelfs wanneer ze de app niet actief gebruiken.

Safety first

PWAs worden via HTTPS benaderd, wat zorgt voor een veilige verbinding tussen gebruiker en app. Dit beschermt gevoelige gebruikersgegevens en voorkomt potentiële aanvallen van buitenaf.

Frictieloze updates

Doordat PWAs gehost worden op web servers, kunnen onze ontwikkelaars updates gemakkelijk implementeren zonder dat gebruikers iets hoeven te doen. De users krijgen automatisch toegang tot de nieuwste versie wanneer ze de app openen. PWAs bieden een moderne benadering van app-ontwikkeling die de voordelen van zowel webapplicaties als native apps combineert, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor onze klanten en developer

Ga naar interactiviteit

Heb je digital signage vragen? Op zoek naar frisse content of interactieve ervaringen?

We hebben aantrekkelijke prijzen omdat we onze eigen digital signage software ontwikkelen. Ook de plaatsing van beeldschermen nemen wij volledig voor onze rekening.

Lees meer over digital signage