Zwembad

Sportoase: gecharmeerd door het rollenbeheer van Centoview

Toen we Sportoase voor het eerst ontmoetten, hadden ze reeds digital signage geïntroduceerd. Maar omdat ze niet helemaal konden doen wat ze wilden, vroegen ze ons om een extra features en comfort te voorzien.

Deze keten van vrijetijdscentra met 17 vestigingen en meer dan 3,5 miljoen bezoekers per jaar had nood aan ​​een ​​intelligente digital signage oplossing. Toen we Sportoase voor het eerst ontmoetten, hadden ze reeds digital signage geïntroduceerd. Maar omdat ze niet helemaal konden doen wat ze wilden, vroegen ze ons om een ​​extra features en comfort te voorzien. Vooral omdat ze van plan waren het bedrijf uit te breiden met meer vestigingen door het hele land. Het is niet meer dan logisch dat hoe meer vestigingen je hebt, hoe complexer je narrowcasting setup wordt.

Eerst moesten alle schermen en players centraal beheerd worden. Eén besturingssysteem dat elke speler en elk scherm kon aansturen, waardoor het mogelijk wordt om alle schermen op afstand aan te sturen.

Centoview als CMS

Vervolgens moest het content management systeem (CMS) ofwel individuele playlists ofwel – indien gewenst – playlists voor specifieke playergroups aanleveren, waardoor het mogelijk werd content te beheren die voor alle vestigingen relevant is, maar het tevens mogelijk maken om content alleen op specifieke schermen en locaties te tonen.

Qua betrouwbaarheid moest het systeem ijzersterk zijn, een constante uptime garanderen en geen zwarte schermen creëren. Ons in-house ontwikkelde systeem Centoview werkt volgens een store and forward principe, waardoor een constante berichtenstroom gegarandeerd is. De inhoud wordt eerst lokaal gedownload ('opgeslagen') op de spelers en vervolgens gepusht ('doorgestuurd') naar de afzonderlijke schermen.

Ondertussen plaatste Sportoase zowel binnen- als buitenschermen, waardoor de communicatie met bezoekers ten allen tijde geoptimaliseerd kan worden. Overal in de vestigingen zijn schermen geplaatst: bij de entree, in de sportzalen, bij de restaurants, in de zakencentra en bij de zwembaden. Zo is schermcommunicatie op elke strategische plaats beschikbaar.

Rollenbeheer

Dankzij een uitgebreid rollenbeheer in Centoview kunnen ook derde partijen – zoals een reclamebureau – content publiceren op specifieke schermen. Uiteraard blijft de Sportoase directie volledig in controle en kan deze inhoud desgewenst overrulen. Maar het is een geweldige manier om uw digital signage-mogelijkheden te delen met andere partners en er financieel van te profiteren via bijvoorbeeld partner- en sponsorships.

Tegenwoordig implementeren we ook opties voor livestreaming, waardoor mensen tijdens het trainen televisie kunnen kijken. Tegelijkertijd houdt een live dashboard de score van de leden van de sportschool bij, met een motiverende ranglijst om mensen te stimuleren meer uit hun fitnessprestaties te halen.

Sportoase is van plan om de komende jaren uit te breiden. We kijken ernaar uit om een betrouwbare partner voor digital signage te blijven en professionele en veelzijdige schermcommunicatie te garanderen.

 • ISS rekent op digital signage in zijn restaurants en HQ

  ISS rekent op digital signage in zijn restaurants en HQ

  Bedrijven laten focussen op hun kernactiviteit door facility services over te nemen. Dat is wat ISS succesvol doet met een uitgebreid aanbod services aan schoonmaak, onderhoud, catering, onthaal etc. Wereldwijd rekent ISS op 350.000 medewerkers. Hier in België zitten ze inmiddels aan 9.000 medewerkers. Met een netwerk van meer dan 100 schermen worden bezoekers en personeel bij eindklanten geïnformeerd.

  Ontdek deze referentie
 • az groeninge communiceert optimaal naar patiënten, bezoekers en personeel

  az groeninge communiceert optimaal naar patiënten, bezoekers en personeel

  In dit ziekenhuis staan kwaliteitsvolle zorg, innovatie en patiëntgerichtheid centraal. Diversiteit, transparantie, open communicatie, laagdrempeligheid en luisterbereidheid zijn daarbij cruciaal. Met meer dan 80 digitale schermen wordt de algemene communicatie verzekerd naar patiënt, bezoeker en personeel.

  Ontdek deze referentie
 • Mooie content case bij Gemeente Puurs-Sint-Amands

  Mooie content case bij Gemeente Puurs-Sint-Amands

  Puurs-Sint-Amands is een prachtige gemeente in de Belgische provincie Antwerpen. De gemeente ontstond door het samengaan van de gemeenten Puurs en Sint-Amands op 1 januari 2019. Met meer dan 30 displays beschikt de gemeente over een krachtig schermnetwerk om informatie naar burgers (slim) te verspreiden. Van de bib, de brandweer, het gemeentehuis tot het cultureel centrum en de sportvelden ... digital signage verbindt deze gemeente.

  Ontdek deze referentie
 • Toerisme Vlaanderen zet in op digitale media

  Toerisme Vlaanderen zet in op digitale media

  Bij Toerisme Vlaanderen versterken ze de positieve kracht van toerisme. Ze helpen Vlaanderen mee bloeien als innovatieve en kwalitatieve reisbestemming die bewoners, ondernemers en bezoekers inspireert. Het einddoel? Een florerende bestemming worden! Het hoofdkwartier op de Grote Markt te Brussel vertrouwt op onze digital signage software om het personeel op de hoogte te houden van alles wat er leeft binnen deze mooie organisatie.

  Ontdek deze referentie
 • Meer dan 165 digitale schermen bij Q8 en Panos

  Meer dan 165 digitale schermen bij Q8 en Panos

  Brandstofprijzen / Winkelaanbiedingen / Voertuigonderhoud / Loyalty-programma's / Reis gerelateerde informatie / Veiligheid en andere instructies. Q8 heeft een uitgebreid netwerk van bemande en onbemande tankstations. Met meer dan 500 Belgische Q8 en Q8 easy-stations is er altijd wel eentje bij jou in de buurt.

  Ontdek deze referentie
 • Referenties in digital signage

  Digitale schermen met digital signage of een audiovisuele installatie nodig? Ontdek op deze pagina wat we voor onze bestaande klanten betekenen.

  Ontdek al onze referenties

Heb je digital signage of audiovisuele uitdagingen?

Vraag vrijblijvend informatie. Iedereen is welkom om onze digitale concepten en AV-oplossingen te ervaren.

Lees meer