Zwembad

Sportoase: gecharmeerd door het rollenbeheer van Centoview

Toen we Sportoase voor het eerst ontmoetten, hadden ze reeds digital signage geïntroduceerd. Maar omdat ze niet helemaal konden doen wat ze wilden, vroegen ze ons om een extra features en comfort te voorzien.

Deze keten van vrijetijdscentra met 17 vestigingen en meer dan 3,5 miljoen bezoekers per jaar had nood aan ​​een ​​intelligente digital signage oplossing. Toen we Sportoase voor het eerst ontmoetten, hadden ze reeds digital signage geïntroduceerd. Maar omdat ze niet helemaal konden doen wat ze wilden, vroegen ze ons om een ​​extra features en comfort te voorzien. Vooral omdat ze van plan waren het bedrijf uit te breiden met meer vestigingen door het hele land. Het is niet meer dan logisch dat hoe meer vestigingen je hebt, hoe complexer je narrowcasting setup wordt.

Eerst moesten alle schermen en players centraal beheerd worden. Eén besturingssysteem dat elke speler en elk scherm kon aansturen, waardoor het mogelijk wordt om alle schermen op afstand aan te sturen.

Centoview als CMS

Vervolgens moest het content management systeem (CMS) ofwel individuele playlists ofwel – indien gewenst – playlists voor specifieke playergroups aanleveren, waardoor het mogelijk werd content te beheren die voor alle vestigingen relevant is, maar het tevens mogelijk maken om content alleen op specifieke schermen en locaties te tonen.

Qua betrouwbaarheid moest het systeem ijzersterk zijn, een constante uptime garanderen en geen zwarte schermen creëren. Ons in-house ontwikkelde systeem Centoview werkt volgens een store and forward principe, waardoor een constante berichtenstroom gegarandeerd is. De inhoud wordt eerst lokaal gedownload ('opgeslagen') op de spelers en vervolgens gepusht ('doorgestuurd') naar de afzonderlijke schermen.

Ondertussen plaatste Sportoase zowel binnen- als buitenschermen, waardoor de communicatie met bezoekers ten allen tijde geoptimaliseerd kan worden. Overal in de vestigingen zijn schermen geplaatst: bij de entree, in de sportzalen, bij de restaurants, in de zakencentra en bij de zwembaden. Zo is schermcommunicatie op elke strategische plaats beschikbaar.

Rollenbeheer

Dankzij een uitgebreid rollenbeheer in Centoview kunnen ook derde partijen – zoals een reclamebureau – content publiceren op specifieke schermen. Uiteraard blijft de Sportoase directie volledig in controle en kan deze inhoud desgewenst overrulen. Maar het is een geweldige manier om uw digital signage-mogelijkheden te delen met andere partners en er financieel van te profiteren via bijvoorbeeld partner- en sponsorships.

Tegenwoordig implementeren we ook opties voor livestreaming, waardoor mensen tijdens het trainen televisie kunnen kijken. Tegelijkertijd houdt een live dashboard de score van de leden van de sportschool bij, met een motiverende ranglijst om mensen te stimuleren meer uit hun fitnessprestaties te halen.

Sportoase is van plan om de komende jaren uit te breiden. We kijken ernaar uit om een betrouwbare partner voor digital signage te blijven en professionele en veelzijdige schermcommunicatie te garanderen.

 • INNO tilt scherm communicatie met indoor LED schermen en digital signage naar hoger niveau

  INNO tilt scherm communicatie met indoor LED schermen en digital signage naar hoger niveau

  Twee vestigingen van INNO in Brussel klaar maken voor scherm communicatie via digital signage... De winkels werden met indoor LED schermen uitgerust en voorzien van creative content zodat de digitale schermen schitteren met Centoview als CMS.

  Ontdek deze referentie
 • KBC rekent op Centoview en onze digital signage expertise

  KBC rekent op Centoview en onze digital signage expertise

  Al jaren werken de kantoren naar tevredenheid met Centoview. Het digital signage netwerk van KBC brengt een attractieve mix van beeldtypes en engaging content.

  Ontdek deze referentie
 • BMW kiest voor interactiviteit en digital signage van Digitopia

  BMW kiest voor interactiviteit en digital signage van Digitopia

  BMW-Group België-Luxemburg zet vol in op digital signage om zijn digitale schermen aan te sturen. Beeldscherm communicatie maakt het verschil, zeker met interactie erbij.

  Ontdek deze referentie
 • Sedona maakt zelf digital signage content met hoge ROI

  Sedona maakt zelf digital signage content met hoge ROI

  Sedona is een gevestigde modewaarde in de Antwerpse binnenstad. Met een uitstekende ligging gaat het deze winkel dan ook voor de wind. De klant ging er lang van uit dat scherm communicatie iets was voor de happy few of enkel haalbaar is voor de grote winkelwarenhuizen.

  Ontdek deze referentie
 • Belfius: digital signage in alle kantoren

  Belfius: digital signage in alle kantoren

  Al jaren werken de kantoren naar tevredenheid met onze CMS. Het digital signage netwerk van Belfius brengt vandaag een attractieve mix van beeldtypes en engaging content. Door de jaren hebben we extra high brightness schermen geplaatst aan de strategische etalages of straatzijdes.

  Ontdek deze referentie
 • Referenties in digital signage en AV

  Digitale schermen met digital signage of een audiovisuele installatie nodig? Ontdek op deze pagina wat we voor onze bestaande klanten betekenen.

  Ontdek al onze referenties

Heb je digital signage of audiovisuele uitdagingen?

Vraag vrijblijvend informatie. Iedereen is welkom om onze digitale concepten en AV-oplossingen te ervaren.

Lees meer