DSC0745

DPG Media gebruikt digital signage en kiest voor content consultancy

Aanvankelijk was het de bedoeling om bestaande broadcast content te hergebruiken, maar dat bleek niet te werken. Vervolgens werd Digitopia ingeschakeld om te adviseren over content. Ondertussen heeft DPG Media meer dan 150 signage licenties in gebruik.

Onze relatie groeide dankzij content consultancy

In 2019 bouwde DGP Media een nieuw pand in Antwerpen en faciliteerde het een outdoor LED-scherm van ongeveer 15 bij 9 meter. DPG Media is een gigantisch mediahuis maar had tot dan toe geen ervaring met digital signage. Aanvankelijk was het de bedoeling om gewoon bestaande broadcast content te hergebruiken, maar dat bleek niet te werken. Voor het eerste project leverde Digitopia "content consultancy" om de bestaande content te evalueren, aan te passen en te vervangen door effectieve en efficiënte content met een voldoende gevarieerd scenario: Live nieuws, weer, ondertitelde trailers en beelden over helden & positivisme waar voorbijgangers zich mee (willen) identificeren.

LumApps, Tableau, PowerBI en UDP videostreams

Voor het tweede project zochten we in samenwerking met DPG Media naar een narrowcasting oplossing voor de interne communicatie naar alle medewerkers op de verschillende locaties. Een belangrijke peiler in dit project was de integratie van UDP videostreams. Weinig Content Management Systemen ondersteunen dit, maar onze CMS dekt deze lading. Daarnaast heeft DPG Media duidelijk aangegeven zelf het volledige beheer van het systeem en de backoffice voor hun rekening te nemen. We koppelden onder andere LumApps en Tableau zodat zowel het intranet als de Power-BI rapportage op de digitale schermen worden getoond. DPG Media heeft momenteel 150 actieve licenties in gebruik voor alle locaties in België en Nederland.

 • Meer dan 165 digitale schermen bij Q8 en Panos

  Meer dan 165 digitale schermen bij Q8 en Panos

  Brandstofprijzen / Winkelaanbiedingen / Voertuigonderhoud / Loyalty-programma's / Reis gerelateerde informatie / Veiligheid en andere instructies. Q8 heeft een uitgebreid netwerk van bemande en onbemande tankstations. Met meer dan 500 Belgische Q8 en Q8 easy-stations is er altijd wel eentje bij jou in de buurt.

  Ontdek deze referentie
 • INNO tilt scherm communicatie met indoor LED schermen en digital signage naar hoger niveau

  INNO tilt scherm communicatie met indoor LED schermen en digital signage naar hoger niveau

  Twee vestigingen van INNO in Brussel klaar maken voor scherm communicatie via digital signage... De winkels werden met indoor LED schermen uitgerust en voorzien van creative content zodat de digitale schermen schitteren met Centoview als CMS.

  Ontdek deze referentie
 • KBC rekent op Centoview en onze digital signage expertise

  KBC rekent op Centoview en onze digital signage expertise

  Al jaren werken de kantoren naar tevredenheid met Centoview. Het digital signage netwerk van KBC brengt een attractieve mix van beeldtypes en engaging content.

  Ontdek deze referentie
 • BMW kiest voor interactiviteit en digital signage van Digitopia

  BMW kiest voor interactiviteit en digital signage van Digitopia

  BMW-Group België-Luxemburg zet vol in op digital signage om zijn digitale schermen aan te sturen. Beeldscherm communicatie maakt het verschil, zeker met interactie erbij.

  Ontdek deze referentie
 • Sedona maakt zelf digital signage content met hoge ROI

  Sedona maakt zelf digital signage content met hoge ROI

  Sedona is een gevestigde modewaarde in de Antwerpse binnenstad. Met een uitstekende ligging gaat het deze winkel dan ook voor de wind. De klant ging er lang van uit dat scherm communicatie iets was voor de happy few of enkel haalbaar is voor de grote winkelwarenhuizen.

  Ontdek deze referentie
 • Referenties in digital signage en AV

  Digitale schermen met digital signage of een audiovisuele installatie nodig? Ontdek op deze pagina wat we voor onze bestaande klanten betekenen.

  Ontdek al onze referenties

Heb je digital signage of audiovisuele uitdagingen?

Vraag vrijblijvend informatie. Iedereen is welkom om onze digitale concepten en AV-oplossingen te ervaren.

Lees meer