Volg gratis inspiratiesessies bij Digitopia op 22 juni - Meld je vrijblijvend aan

Lees meer
DSC0745

DPG Media kiest voor content consultancy

Aanvankelijk was het de bedoeling om bestaande broadcast content te hergebruiken, maar dat bleek niet te werken. Vervolgens werd Digitopia ingeschakeld om te adviseren over content. Ondertussen heeft DPG Media meer dan 150 signage licenties in gebruik.

Onze relatie groeide dankzij content consultancy

In 2019 bouwde DGP Media een nieuw pand in Antwerpen en faciliteerde het een outdoor LED-scherm van ongeveer 15 bij 9 meter. DPG Media is een gigantisch mediahuis maar had tot dan toe geen ervaring met digital signage. Aanvankelijk was het de bedoeling om gewoon bestaande broadcast content te hergebruiken, maar dat bleek niet te werken. Voor het eerste project leverde Digitopia "content consultancy" om de bestaande content te evalueren, aan te passen en te vervangen door effectieve en efficiënte content met een voldoende gevarieerd scenario: Live nieuws, weer, ondertitelde trailers en beelden over helden & positivisme waar voorbijgangers zich mee (willen) identificeren.

LumApps, Tableau, PowerBI en UDP videostreams

Voor het tweede project zochten we in samenwerking met DPG Media naar een narrowcasting oplossing voor de interne communicatie naar alle medewerkers op de verschillende locaties. Een belangrijke peiler in dit project was de integratie van UDP videostreams. Weinig Content Management Systemen ondersteunen dit, maar onze CMS dekt deze lading. Daarnaast heeft DPG Media duidelijk aangegeven zelf het volledige beheer van het systeem en de backoffice voor hun rekening te nemen. We koppelden onder andere LumApps en Tableau zodat zowel het intranet als de Power-BI rapportage op de digitale schermen worden getoond. DPG Media heeft momenteel 150 actieve licenties in gebruik voor alle locaties in België en Nederland.

 • INNO tilt winkelervaring met indoor LED naar hoger niveau

  INNO tilt winkelervaring met indoor LED naar hoger niveau

  Digitopia werd geselecteerd om twee vestigingen van INNO in Brussel klaar te maken voor de toekomst, waaronder de flagship stores in de Nieuwstraat en Louisa.

  Ontdek deze referentie
 • Belfius: digital signage in alle kantoren

  Belfius: digital signage in alle kantoren

  Al jaren werken de kantoren naar tevredenheid met onze CMS. Het digital signage netwerk van Belfius brengt vandaag een attractieve mix van beeldtypes en engaging content. Door de jaren hebben we extra high brightness schermen geplaatst aan de strategische etalages of straatzijdes.

  Ontdek deze referentie
 • Beaulieu gebruikt ons interactief concept op beurzen

  Beaulieu gebruikt ons interactief concept op beurzen

  Volledig op maat gemaakte oplossingen op basis van RFID-technologie. Van ontwikkeling tot meubilair, Digitopia ontzorgt volledig. De digital signage displays van alle sites in de wereld worden centraal beheerd vanuit België.

  Ontdek deze referentie
 • Kledingketen JBC zet in op signage en interactiviteit

  Kledingketen JBC zet in op signage en interactiviteit

  Een aantal jaren geleden werkte JBC een vijfjarenplan uit voor de renovatie van al zijn winkels. Een van de sleutelelementen van dit project was de customer journey in de winkel verbeteren.

  Ontdek deze referentie
 • 
Crelan bankkantoren gebruiken onze digital signage software

  Crelan bankkantoren gebruiken onze digital signage software

  Onze designers maakten van dit project een echt "content-innovatie" project. Samen met het marketingteam van Crelan hebben we een strategie opgezet.

  Ontdek deze referentie

Inspiratiesessies bij Digitopia op 22 juni

Ontdek hier de sessies die we geven!

Lees meer