Bmwvelg

BMW kiest voor interactiviteit en digital signage van Digitopia

BMW-Group België-Luxemburg zet vol in op digital signage om zijn digitale schermen aan te sturen. Beeldscherm communicatie maakt het verschil, zeker met interactie erbij.

BMW-Group België-Luxemburg was op zoek naar een kosteneffectieve manier om de showroom te digitaliseren. Via een interactief medium de klassieke informatiedragers vervangen door gegevens over de auto en de CO2-uitstoot. Dat was de initiële doelstelling. Het was onderdeel van een zoektocht naar digitalisering en uniformiteit in het hele netwerk. Het resultaat was de interactieve 22” BMW-totem. In zo goed als alle BMW en MINI consessies staan een aantal projecten van ons. Naast de gewone digital signage werkten we deze van A-Z uit: van klantbespreking, wireframing, design, software ontwikkeling; ontwerp van de metalen kiosk; sales bij de consessies; tot installatie en 24/7 support.

Het geheel moest niet alleen duurzaam en betaalbaar zijn, het moest ook heel gemakkelijk in gebruik zijn, zodat het een ontzorging betekende voor de concessies en geen extra zorg. Met het volledig zelf ontwikkelde dashboard kunnen dealers zeer snel een auto configureren en vervolgens koppelen aan een totem. Verder verloopt alles automatisch en kan de klant via de totem op ontdekkingsreis.

content gemaakt voor de interactieve totem waar klanten informatie op aanvragen over BMW wagens
interactieve kiosk of zuil waar klanten informatie op aanvragen over BMW wagens

Totems boordevol on-demand informatie gevoed door digital signage

De infodisplay is een waardevolle aanvulling voor zowel de verkopers, die met het scherm alle informatie direct beschikbaar hebben, als de klant, die zelf alles kan ontdekken naast de betreffende wagen. Bijkomende kan hij met zijn smartphone via een QR-code scan alle informatie ook bijhouden. De totem bevat onder andere:

 • Filmpjes en afbeeldingen van het desbetreffende model
 • Aantal auto’s van dit type op voorraad bij deze concessie
 • Wettelijk verplichte dynamische CO2-fiche
 • Catalogus met full overview van moteren en opties
 • Financiering alsook prijs en inbegrepen opties van de wagen

We bieden elke BMW consessie een totaalpakket met infodisplays aan. Deze display kan bij elke auto geplaatst worden. Via een dashboard kan een consessiehouder zijn wagens beheren, en de configuratie op een infodisplay plaatsen. Een klant kan elke wagenconfiguratie en opties, brochure, prijslijst en CO2-sheet bekijken op het scherm, alsook alle stockwagens die een consessie verkoopt. Digital signage op zijn creatiefst!

Omdat BMW België alle terugkerende details zoals brochures, foto’s en video’s zelf centraal beheert, en deze bij een wagen automatisch worden aangevuld, biedt de infodisplay een zeer mooie ervaring om een wagen te ontdekken. De effort die consessies zelf moeten doen om een nieuwe wagen toe te voegen is op deze manier heel klein. Digital signage werkt voor BMW en niet omgekeerd.

informatiescherm in een autogarage met content afkomstig van het digital signage platform centoview
informatiekiosk tussen twee auto's waar de bezoeker via interactiviteit door gegevens kan bladeren

Receptie desk

Tijdens corona kon je een showroom enkel bezoeken op afspraak. Om de ontvangst vlotter te laten verlopen, ontwikkelden we voor de infodisplays een extra applicatie waarmee bezoekers zich aanmelden bij binnenkomst. Zo kreeg de juiste verkoper een bericht als zijn klant toekwam, en kon hij deze zelf gaan ontvangen.

Informatiezuil - prachtig digitaal scherm

Onze informatiezuil creëert nog meer impact dankzij zijn grootte en combinatie van interactief stuk met reclamebeelden onderaan.. Hier kunnen bezoekers van een showroominformatie opvragen over de beschikbare stockwagens, tweedehandswagens, of andere specifieke verkoopsgerichte informatie.

 • Meer dan 165 digitale schermen bij Q8 en Panos

  Meer dan 165 digitale schermen bij Q8 en Panos

  Brandstofprijzen / Winkelaanbiedingen / Voertuigonderhoud / Loyalty-programma's / Reis gerelateerde informatie / Veiligheid en andere instructies. Q8 heeft een uitgebreid netwerk van bemande en onbemande tankstations. Met meer dan 500 Belgische Q8 en Q8 easy-stations is er altijd wel eentje bij jou in de buurt.

  Ontdek deze referentie
 • INNO tilt scherm communicatie met indoor LED schermen en digital signage naar hoger niveau

  INNO tilt scherm communicatie met indoor LED schermen en digital signage naar hoger niveau

  Twee vestigingen van INNO in Brussel klaar maken voor scherm communicatie via digital signage... De winkels werden met indoor LED schermen uitgerust en voorzien van creative content zodat de digitale schermen schitteren met Centoview als CMS.

  Ontdek deze referentie
 • KBC rekent op Centoview en onze digital signage expertise

  KBC rekent op Centoview en onze digital signage expertise

  Al jaren werken de kantoren naar tevredenheid met Centoview. Het digital signage netwerk van KBC brengt een attractieve mix van beeldtypes en engaging content.

  Ontdek deze referentie
 • Sedona maakt zelf digital signage content met hoge ROI

  Sedona maakt zelf digital signage content met hoge ROI

  Sedona is een gevestigde modewaarde in de Antwerpse binnenstad. Met een uitstekende ligging gaat het deze winkel dan ook voor de wind. De klant ging er lang van uit dat scherm communicatie iets was voor de happy few of enkel haalbaar is voor de grote winkelwarenhuizen.

  Ontdek deze referentie
 • DPG Media gebruikt digital signage en kiest voor content consultancy

  DPG Media gebruikt digital signage en kiest voor content consultancy

  Aanvankelijk was het de bedoeling om bestaande broadcast content te hergebruiken, maar dat bleek niet te werken. Vervolgens werd Digitopia ingeschakeld om te adviseren over content. Ondertussen heeft DPG Media meer dan 150 signage licenties in gebruik.

  Ontdek deze referentie
 • Referenties in digital signage en AV

  Digitale schermen met digital signage of een audiovisuele installatie nodig? Ontdek op deze pagina wat we voor onze bestaande klanten betekenen.

  Ontdek al onze referenties

Heb je digital signage of audiovisuele uitdagingen?

Vraag vrijblijvend informatie. Iedereen is welkom om onze digitale concepten en AV-oplossingen te ervaren.

Lees meer