Vraag hier je digital signage demo aan. Dit kan zowel live als online doorgaan.

Lees meer
Startgids digital signage centoview digitopia

Startgids voor je digital signage project

Digital signage is een krachtige manier om informatie te tonen op digitale schermen zoals reclame, informatieve mededelingen of interne communicatie. Deze gids leidt je door de basisstappen om een digital signage netwerk op te zetten.

Stap 1: Bepaal je doelen

Bepaal eerst wat je wil bereiken met je schermcommunicatie. Dit helpt bij het maken van de juiste keuzes later in het proces. Mogelijke doelen kunnen zijn:

  • Informatie delen (zoals nieuws, mededelingen of menu’s)
  • Reclame maken (voor producten of diensten)
  • Entertainen (zoals wachttijd verkorten met video's of nieuwsfeeds)
  • Interactie creeren met je publiek (via touchscreens, QR codes, ...)
  • ...

Stap 2: Kies de juiste hardware

Voor digital signage heb je de volgende hardware nodig:

  • Schermen: Kies een scherm dat past bij de locatie en het beoogde gebruik. Bijvoorbeeld een groter scherm met extra lichtopbrengst voor een etalage of een kleiner scherm voor binnengebruik.
  • Mediaplayer: Dit is het apparaat dat de content op het scherm afspeelt. Sommige schermen hebben een ingebouwde mediaplayer, bij andere displays heb je een externe player nodig (zoals een Linux player of andere mini-pc).
  • Bevestigingsmateriaal: Afhankelijk van de plaatsing heb je specifieke beugels nodig om de schermen te bevestigen.

Stap 3: Vergelijk CMS software

Er zijn verschillende softwareopties voor digital signage, er bestaat slechts 1 foute keuze en dat is een USB stick met statische content op. Let vooral op gebruiksgemak en de licentieprijs per beeldpunt. Wij gebruiken steeds onze eigen ontwikkelde digital signage software. Gebruiksgemak en sterke datakoppelingen zorgen voor een complete en unieke digital signage ervaring.

Wij geloven in de kracht van digital signage als een dynamisch storytelling medium om klanten, burgers en medewerkers aan te spreken. Onze teams innoveren het platform voortdurend om geavanceerde digital signage-oplossingen te leveren die onze klanten sterker en wendbaarder maken.

Centoview CMS

Stap 4: Maak een duidelijk contentplan

Hou het eenvoudig en duidelijk, gebruik korte zinnen en duidelijke visuals. Zet aantrekkelijke beelden en video's in. Hoge kwaliteit visuals trekken meer aandacht. Voeg dynamische content toe zoals weer, nieuws of sociale media feeds. Zo hou je de schermen interessant zonder extra inspanningen. Softwarepakketten voor grafisch ontwerp zoals Canva of de Adobe Suite kunnen helpen om professionele designs te maken, ook als je geen achtergrond in opmaak hebt.

Stap 5: Installatie en inrichting

Werk samen met een integrator zoals Digitopia. Onze aanpak is gericht op het succesvol maken van jouw digital signage verhaal op je beelddragers. In plaats van te starten vanuit een technisch perspectief, proberen we eerst samen je behoeften, wensen en locaties te inventariseren voordat we een voorstel ontwerpen.

Ongeacht de omvang van het project ondersteunen wij elk onderdeel van het proces van begin tot eind om te garanderen dat concept en content perfect aansluiten bij de doelgroep.

Onze referenties

Stap 6: Onderhoud en security

Dankzij ingebouwde alert-functies in een digital signage CMS zoals Centoview behoren zwarte schermen tot het verleden. De hardware (player of soc) is verbonden met ons NOC (netwerkobservatiecentrum).

We kunnen alle gegevens die binnenkomen analyseren en interpreteren, zodat we onmiddellijk op de hoogte zijn van eventuele afwijkingen in onder andere connecties, temperatuur, helderheid, status enz. Meestal detecteren en verhelpen we een probleem voordat de klant er iets van merkt.

Meer over NOC

Heb je digital signage vragen? Op zoek naar frisse content of interactieve ervaringen?

We hebben aantrekkelijke prijzen omdat we onze eigen digital signage software ontwikkelen. Ook de plaatsing van beeldschermen nemen wij volledig voor onze rekening.

Lees meer over digital signage