Vraag hier je digital signage demo aan. Dit kan zowel live als online doorgaan.

Lees meer
Ai digital signage data

AI's opkomst in digital signage: welke nieuwe features mag je verwachten?

Kunstmatige Intelligentie (AI) staat op het punt om een revolutie te veroorzaken in de technologische wereld Hoewel we nu al enkele veranderingen zien, is het vooral nog afwachten hoe AI digital signage in de toekomst zal transformeren. Dit biedt zowel gebruikers als bedrijven spannende en nieuwe apportuniteiten.

In dit artikel bekijken we hoe kunstmatige intelligentie en machine learning de toekomst van digital signage zal beïnvloeden. Hoewel veel concrete toepassingen nog in volle ontwikkeling zijn, biedt de technologie al veelbelovende vooruitzichten.

Gegevensverzameling

Digital signage verschaft momenteel voornamelijk informatie, in de toekomst zou het ook gebruikt kunnen worden voor geavanceerde gegevensverzameling. Door technologieën zoals gezichtsherkenning te integreren zouden bedrijven in de toekomst diepgaandere inzichten kunnen verkrijgen in wie hun klanten zijn. Hoewel dit nu nog in de kinderschoenen staat, belooft het veel voor gerichtere marketing en personalisatie.

Gepersonaliseerde ervaringen

AI heeft het potentieel om digital signage veel persoonlijker en interactiever te maken. Hoewel de technologie nog in ontwikkeling is, kunnen we ons voorstellen dat klanten in de toekomst een gepersonaliseerde ervaring krijgen zodra ze een winkel binnenstappen. Door gebruik te maken van AI, zou digital signage klanten herkennen en hen op maat gemaakte aanbiedingen presenteren op basis van hun aankoopgeschiedenis.

Interactieve boost

Hoewel interactie met digital signage nu reeds mogelijk is, zal AI naar verwachting deze interactie naar een hoger niveau tillen. In de toekomst gaan klanten in staat zijn om producten te visualiseren, prijzen te vergelijken en gepersonaliseerde keuzes te maken, allemaal door middel van AI-gestuurde interfaces. Dit zal de ultieme winkelervaring creëren die elementen van online winkelen in de fysieke wereld integreert.

Nog betere dynamische targetting

AI zal in de toekomst worden gebruikt om content op digital signage nog relevanter te maken voor specifieke klanten. Denk bijvoorbeeld aan advertenties die worden aangepast aan de weersomstandigheden of seizoensgebonden trends. Hoewel dit vandaag reeds kan, de potentie om consumenten te voorzien van nog nauwkeurigere content die aansluit op hun behoeften en voorkeuren is gigantisch.

Geavanceerde advertentieplanning

De verwachting is dat AI een belangrijke rol zal spelen in het plannen en tonen van advertenties op digital signage. AI zou in staat moeten zijn om je advertentieruimte efficiënter te beheren door gegevens te analyseren en in realtime beslissingen te nemen over welke clips het beste bij de aanwezige doelgroep passen. Dit zal een nieuwe dimensie geven aan adverteren in fysieke ruimtes, vergelijkbaar met de precisie die we sinds enkele jaren online zien op basis van cookies.

Eindeloos bijleren en bijsturen via deep learning

Ook deep learning, een vorm van machine learning, zou in de toekomst een centrale rol kunnen spelen in de manier waarop digital signage wordt gebruikt. Deze technologie zou digitale schermen in staat stellen om patronen te herkennen en proactief beslissingen te nemen, waardoor de communicatie met klanten nog gerichter en persoonlijker wordt. Hoewel dit nu nog grotendeels theoretisch is, biedt het ons allemaal heel spannende vooruitzichten.

Content maken op basis van prompting

Een AI-prompt is wat je invoert in een AI-model om tot het gewenste resultaat te komen. Het kan een uitspraak zijn, een vraag of zelfs gewoon een gesprek. Iedereen gebruikt tegenwoordig taalmodellen (LLM's, large language models). Ze worden met de dag slimmer, maar hebben nog steeds een uitgangspunt nodig. Image- en videogenerators vereisen nog meer kennis en ervaring om tot een passend resultaat te komen. Zoals bij alle technologieën die we de afgelopen jaren hebben gezien, zullen de resultaten variëren afhankelijk van de kwaliteit van de input.

Conclusie

Hoewel concrete toepassingen van AI in digital signage nog in volle ontwikkeling zijn, is het duidelijk dat deze technologie de toekomst van de sector zal vormgeven. De potentiële voordelen zijn enorm en het is spannend om te zien hoe AI de manier waarop we communiceren, winkelen, werken, ... de fysieke wereld volledig zal veranderen. Terwijl AI zich verder ontwikkelt, kunnen we ons opmaken voor een toekomst waarin digital signage nog innovatiever en krachtiger wordt.

Heb je digital signage vragen? Op zoek naar frisse content of interactieve ervaringen?

We hebben aantrekkelijke prijzen omdat we onze eigen digital signage software ontwikkelen. Ook de plaatsing van beeldschermen nemen wij volledig voor onze rekening.

Lees meer over digital signage