Vraag hier je digital signage demo aan. Dit kan zowel live als online doorgaan.

Lees meer
AI digitopia

AI en digitale schermen, een goed huwelijk?

Digital signage wordt steeds slimmer en kan gegevens verzamelen, analyseren en gebruiken om de inhoud en ervaringen op het scherm aan te passen aan de doelgroep en de omgeving.

Gezichtsherkenning

Met behulp van AI kunnen digitale schermen bijvoorbeeld gezichtsherkenning gebruiken om de leeftijd, het geslacht en de gemoedstoestand van het publiek in te schatten, waardoor gerichte content wordt weergegeven. Omwille van privacy en GDPR wordt deze trend eerder langzaam ingezet. Er is duidelijk nog nood aan omkadering. Zeker in de Benelux.

Realtime data

Deze technologieën maken het ook mogelijk om realtime gegevens te verzamelen, zoals verkeersstromen, weersomstandigheden en sociale mediaberichten, om vervolgens de inhoud aan te passen en relevante informatie te tonen.

Parallel met deze trend zien we ook de eisen groeien die onze klanten stellen aan interactieve oplossingen. De gebruikers van vandaag kunnen reeds interageren met de inhoud van onze digitale schermen. Steeds vaker krijgen we echter vragen en uitdagingen die we eigenlijk deels AI-driven oppakken.

  • AR- en VR-technologieën worden steeds geavanceerder en toegankelijker. Interactieve toepassingen maken gebruik van deze technologieën om boeiende ervaringen te creëren, zoals AR-gebaseerde games, virtuele tours en trainingssimulaties.
  • Met de opkomst van stemassistenten zoals Siri, Google Assistant en Amazon Alexa, wordt spraakgestuurde interactie steeds populairder. Interactieve toepassingen maken gebruik van spraakopdrachten om gebruikers in staat te stellen apparaten en applicaties handsfree te bedienen.

  • Chatbots en virtuele assistenten worden steeds slimmer en geavanceerder. Ze worden gebruikt in verschillende interactieve toepassingen, zoals klantenservice, informatieverstrekking en het automatiseren van routinetaken.
  • Het integreren van game-elementen en -mechanismen in niet-gamingcontexten wordt steeds populairder. Interactieve toepassingen maken gebruik van gamification om gebruikers te motiveren, betrokkenheid te vergroten en gedrag te beïnvloeden.
  • Mobiele apps blijven een belangrijk platform voor interactieve toepassingen. Met de toenemende kracht en mogelijkheden van smartphones worden apps steeds geavanceerder en bieden ze gebruikers rijke interactieve ervaringen.

Veel trends in digital signage evolueren naar meer intelligentie, interactiviteit en integratie met andere technologieën. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor adverteerders en contentmakers om aantrekkelijke en boeiende ervaringen te bieden aan het publiek. Maak daarom gebruik van onze expertise, onze designers en onze ontwikkelaars.

Meer over Smart Cities

Heb je digital signage vragen? Op zoek naar frisse content of interactieve ervaringen?

We hebben aantrekkelijke prijzen omdat we onze eigen digital signage software ontwikkelen. Ook de plaatsing van beeldschermen nemen wij volledig voor onze rekening.

Lees meer over digital signage