Vraag hier je digital signage demo aan. Dit kan zowel live als online doorgaan.

Lees meer
Uzleuven digital signage digitopia

Wat is Digital Signage?

Digital signage biedt een breed scala aan voordelen voor organisaties. Maar wat is nu precies de essentie? Digital signage trekt de aandacht met dynamische, visueel aantrekkelijke content en biedt flexibiliteit omdat de inhoud eenvoudig kan worden aangepast aan actuele behoeften.

Hoe werkt Digital Signage?

Digital signage is een geavanceerde technologie waarbij digitale schermen worden gebruikt om dynamische content zoals video's, afbeeldingen en informatie weer te geven. Deze schermen integreren naadloos in diverse omgevingen waaronder winkels, kantoren en openbare ruimtes Ze bieden vele voordelen zoals een gestroomlijnde klantenervaring en efficiënte communicatie.

Wat is de basis voor je digitale schermen?

Om digital signage te implementeren, heb je een paar basiscomponenten nodig zoals een digital signage player en specifieke software. Deze tools maken het eenvoudig om dynamische content weer te geven op strategisch geplaatste schermen. Met digital signage kan je jouw boodschap op een impactvolle manier overbrengen aan je doelgroep, ongeacht de industrie waarin je werkzaam bent.

Maak digital signage persoonlijk en interactief

Interactiviteit bij digital signage voegt aanzienlijke meerwaarde toe door gebruikers actief te betrekken bij de getoonde content. Het verhoogt de betrokkenheid en maakt de ervaring persoonlijker en relevanter. Door interactieve elementen zoals touchscreens en QR-codes kunnen gebruikers zelf navigeren door de informatie, wat de klanttevredenheid en -binding verbetert.

Data is goud

Bovendien biedt het waardevolle data over gebruikersgedrag, die bedrijven kunnen analyseren om hun marketingstrategieën te optimaliseren. Interactieve digital signage kan ook de wachttijd in openbare ruimtes aangenamer maken door bv. interactieve gamification aan te bieden.

Maak impact met storytelling

Met digital signage kan je jouw boodschap op een impactvolle manier overbrengen aan je doelgroep, ongeacht de industrie waarin je werkzaam bent. Of je nu een retailer bent die zijn klanten wil informeren over de nieuwste aanbiedingen, een kantoor dat interne communicatie wil verbeteren of een zorginstelling die patiënten wil informeren, digital signage biedt een flexibele en efficiënte oplossing.

Op eigen kracht of met content assistentie

Onze klanten gaan elk op hun eigen manier te werk. We leiden iedereen op na de oplevering, maar hetgeen daarna volgt is steeds een traject op maat. Door de diversiteit van onze klanten is hier geen lijn in te trekken. We streven altijd naar oplossing die zowel voor de klant als onszelf het beste rendeert.

Templates

Implementatie van Digital Signage

De implementatie van digital signage begint dus met het kiezen van de juiste hardware en software die passen bij jouw specifieke behoeften. Hier zijn enkele stappen voor een succesvolle implementatie:

  • Analyseer de Behoeften: Bepaal welke doelen je wilt bereiken met digital signage, zoals het verbeteren van de klantenervaring of het efficiënt delen van informatie.
  • Kies de Juiste Hardware: Selecteer schermen en players die geschikt zijn voor de beoogde omgeving en gebruik.
  • Selecteer de Software: Kies software die gebruiksvriendelijk is en de benodigde functies biedt, zoals contentbeheer en real-time updates.
  • Ontwikkel Content: Creëer visueel aantrekkelijke en relevante content die de aandacht trekt en informatief is.
  • Plaats de Schermen Strategisch: Zorg ervoor dat de schermen op locaties worden geplaatst waar ze maximale impact hebben.
  • Monitor en Optimaliseer: Houd de prestaties van de digital signage in de gaten en optimaliseer de content en plaatsing waar nodig.

Heb je digital signage vragen? Op zoek naar frisse content of interactieve ervaringen?

We hebben aantrekkelijke prijzen omdat we onze eigen digital signage software ontwikkelen. Ook de plaatsing van beeldschermen nemen wij volledig voor onze rekening.

Lees meer over digital signage