Vraag hier je digital signage demo aan. Dit kan zowel live als online doorgaan.

Lees meer

Digital signage templates voor je schermen

In de wereld van digital signage is het gebruik van templates een onmisbare feature geworden voor organisaties die streven naar een efficiënte manier om hun boodschap over te brengen. Templates bieden niet alleen een gestroomlijnde workflow om content te creëren, want ze zorgen ook voor de broodnodige consistentie en professionaliteit in je visuele communicatie.

Wat maakt templates zo waardevol in digital signage en hoe worden ze het beste benut?

Templates zijn vooraf ontworpen layouts waarvan bepaalde elementen aanpasbaar zijn. Denk aan tekst, afbeeldingen, video's en andere media. Deze sjablonen zijn ontworpen om gebruikers bij te staan om snel en eenvoudig aantrekkelijke digital signage content te maken zonder dat er uitgebreide grafische ontwerpvaardigheden nodig zijn. Heb je absoluut geen tijd of helemaal geen grafische skills, dan kan je nog steeds beroep doen op onze inhouse ontwerpers. Ze hebben ongetwijfeld extra tips om je workflow te verbeteren!

Onze grafische cel

Voordelen van het gebruik van templates

 • Tijdbesparing: Een van de grootste voordelen van templates is de enorme tijdsbesparing. In plaats van elke keer vanaf nul te beginnen, kunnen gebruikers snel een template kiezen en deze aanpassen aan hun specifieke behoeften. Dit is vooral handig voor bedrijven die regelmatig nieuwe content moeten plaatsen.
 • Consistent: Templates zorgen voor een uniforme uitstraling van de digital signage-content. Dit is belangrijk voor merkconsistentie, omdat het helpt om een herkenbare en professionele visuele identiteit te behouden, ongeacht wie de content maakt.
 • Gebruiksvriendelijk: Met templates kunnen zelfs gebruikers zonder designervaring aantrekkelijke en effectieve content creëren. Dit verlaagt de drempel voor het gebruik van digital signage en maakt het toegankelijker voor een breder scala aan gebruikers binnen een organisatie.
 • Professioneel: Templates worden vaak ontworpen door professionele grafische ontwerpers, wat betekent dat ze esthetisch aantrekkelijk en functioneel zijn. Dit helpt om de algehele kwaliteit van je digital signage content te verbeteren.
 • Flexibel: Hoewel templates een gestructureerde basis bieden, zijn ze ook flexibel genoeg om aan specifieke behoeften te worden aangepast. Gebruikers kunnen kleuren, lettertypen, afbeeldingen en andere elementen wijzigen om de template af te stemmen op hun merk en boodschap.

Templates voor specifieke contexten en sectoren

 • Retail: Winkels kunnen templates gebruiken om promoties, nieuwe productlanceringen, en aankondigingen van evenementen te tonen. Dit helpt om klanten te informeren en te verleiden tot aankoop.
 • Horeca: Restaurants en cafés kunnen menu's, speciale aanbiedingen en evenementen promoten met behulp van templates. Dit zorgt voor een dynamische en visueel aantrekkelijke presentatie.
 • Onderwijs: Scholen en universiteiten kunnen templates gebruiken voor aankondigingen, evenementen en informatie voor studenten en personeel. Dit helpt om communicatie op de campus te verbeteren.
 • Bedrijven: Bedrijven kunnen interne communicatie verbeteren door templates te gebruiken voor mededelingen, bedrijfsnieuws en motivational content voor medewerkers.

Best practices voor het gebruik van templates

 • Kies de juiste template: Selecteer templates die passen bij de boodschap en het doel van je digital signage. Let op de lay-out, kleuren en stijl om ervoor te zorgen dat ze in lijn zijn met je merkidentiteit.
 • Pas aan naar merkconsistentie: Pas de kleuren, lettertypen en afbeeldingen aan om de template te personaliseren en te laten aansluiten bij je merk. Zorg ervoor dat alle elementen coherent en professioneel ogen.
 • Hou het simpel: Overlaad de template niet met te veel informatie of visuele elementen. Een overzichtelijke en duidelijke boodschap is vaak effectiever.
 • Update regelmatig: Zorg ervoor dat de content regelmatig wordt bijgewerkt om relevant en actueel te blijven. Templates maken het gemakkelijk om snel nieuwe content te creëren en te publiceren.
 • Test en optimaliseer: Gebruik feedback en analytics om te zien hoe effectief je digital signage-content is. Pas je templates en content aan op basis van wat werkt en wat niet.

Templates vormen een krachtig hulpmiddel in digital signage dat organisaties helpt om snel, consistent en professioneel content te creëren. Ze bieden een balans tussen efficiëntie en creativiteit, waardoor gebruikers in staat zijn om boeiende visuele communicatie te maken zonder uitgebreide ontwerpskills te vereisen. Door slim gebruik te maken van templates kunnen bedrijven hun digital signage strategie optimaliseren en een pakkende indruk maken op hun doelgroep.

Centoview CMS

Heb je digital signage vragen? Op zoek naar frisse content of interactieve ervaringen?

We hebben aantrekkelijke prijzen omdat we onze eigen digital signage software ontwikkelen. Ook de plaatsing van beeldschermen nemen wij volledig voor onze rekening.

Lees meer over digital signage