Vraag hier je digital signage demo aan. Dit kan zowel live als online doorgaan.

Lees meer
Az groeninge digital signage content digitopia

az groeninge communiceert met digital signage naar patiënten, bezoekers en personeel

In dit ziekenhuis staan kwaliteitsvolle zorg, innovatie en patiëntgerichtheid centraal. Diversiteit, transparantie, open communicatie, laagdrempeligheid en luisterbereidheid zijn daarbij cruciaal. Met meer dan 80 digitale schermen wordt de algemene communicatie via digital signage verzekerd naar patiënt, bezoeker en personeel.

Een ziekenhuis met een grote historiek

De geschiedenis van het ziekenhuis gaat terug tot de 13e eeuw. Daarmee behoort az groeninge tot de oudste ziekenhuizen van het land. Het az groeninge is ondertussen ook een gerenomeerd opleidingscentrum voor zowel studenten geneeskunde als assistenten in opleiding. Het beschikt onder meer over een afdeling radiotherapie, een erkende borstkliniek, twee MRI-toestellen en een PET-CT-scan.

Centralisatie van content en beheer

De communicatieafdeling van een ziekenhuis staat altijd voor een grote uitdaging doordat het dagelijks honderden mensen moet bereiken met sterk verschillende profielen of achtergronden. Door alle beschikbare data en informatie op één centrale plek te beheren met onze digital signage software, kunnen gasten, artsen, verpleging etc. zich snel en efficiënt bewegen in het ziekenhuis.

Veel verhalen om te brengen

We vergelijken een modern ziekenhuis vaak met een kleine stad. Ook in az groeninge vind je eetgelegenheden tot zelfs een Carrefour binnen de ziekenhuismuren. Deze zelfstandige entiteiten werden tevens opgenomen in het display netwerk.

Schermindelingen naargelang locatie en functie

Door de beeldpunten in overzichtelijke categorieën op te splitsen blijft alles transparant voor de gebruiker. Bovendien kunnen zeer specifieke rollen worden toegekend aan de users van onze digital signage software. De kok zal nooit displays kunnen manipuleren van (bijvoorbeeld) radiologie, en omgekeerd. Daarnaast bestaan er ook enkele ultieme beheerdersrollen (admins) die alles kunnen aanpassen. Noem ze gerust de hoofdregisseurs of gatekeepers.

De fameuze wachtrijverzachters

Schermen in een wachtzaal bieden een waardevolle toevoeging door een verhoogde informatiestroom en entertainment te bieden aan wachtende bezoekers. Deze visuele tools dienen als wachtrijverzachters, waardoor de perceptie van wachttijd wordt verminderd en een meer aangename wachtomgeving wordt gecreëerd.

Een evenwicht tussen informatie en ontspanning

Of het nu gaat om het delen van relevante gezondheidsinformatie, het tonen van actuele nieuwsberichten, of simpelweg het aanbieden van ontspannende content, schermen dragen bij aan het verbeteren van de algehele wachtervaring. Hierdoor ontstaat een evenwicht tussen informatieve communicatie en verstrooiende elementen, wat resulteert in een positievere beleving voor degenen die zich in de wachtzaal bevinden.

Ticketing leidt alles in goede banen

De combinatie van cueing, doktersborden en algemene informatie draagt bij aan een betere oriëntatie en efficiëntie binnen het ziekenhuis, wat essentieel is voor zowel patiënten als medisch personeel. Zo'n systeem geeft tevens veel inzicht in bezoekerstrends en kan bottlenecks op piekmomenten in kaart brengen. Duidelijke cueing is essentieel voor een positieve organisatie binnen het ziekenhuis.

Onze software koppelt met third-party systemen

Er werd gekoppeld met enkele third-party systemen (zoals de reeds aanwezige ticketing), onze software gaat vlot om met API's en SQL databases van externen. Eens zo'n 'verbinding' er ligt, wordt automatisch de correcte info weergeven. Door het instellen van tijdsintervallen wordt systematisch nieuwe data opgehaald waardoor er niet nodeloos gesynchroniseerd wordt.

Zaadjes planten met The Greenhouse

In het hart van az groeninge huist een lab dat streeft naar innovatie, ontwikkeling, onderzoek, educatie en expertise. Een cluster van specialisten die mikken op het bouwen van bruggen voor nieuwe trends, innovatieve behandelingen en kwaliteit.

Alles voor de wetenschap

Een denktank die druk in de weer is met het planten van zaadjes voor de wetenschap en haar groei. Denk aan 5G, drones etc. Dit alles resulteert in een groter inzicht, kennis en vooruitgang. Of je nu een professor, idiot savant of complete leek bent op het terrein van wetenschap en innovatie... iedereen kan bijdragen aan de uitbreiding en ontwikkeling van The Greenhouse. Samen zaaien ze de zaden, voor een betere toekomst en klinische groei die de gehele sector ten goede komt.

Een krachtig CMS om slimme schermen aan te sturen transformeert de patiëntervaring

Digitale schermen worden in de healthcare markt gebruikt vanwege hun vermogen om real-time informatie te verstrekken en meer dynamische en flexibele communicatie mogelijk te maken. Beelddragers kunnen snel en duidelijk informatie weergeven zoals wachttijden, afspraakherinneringen en actuele nieuwsberichten. Hierdoor blijven de patiënten en het medisch personeel op de hoogte van alle relevante headlines. Bovendien bieden digitale schermen de mogelijkheid om eenvoudig te worden aangepast aan veranderende omstandigheden, waardoor ze zich lenen voor het tonen van diverse content, zoals interactieve plattegronden, instructies voor medicatie, of andere educatieve content. Deze flexibiliteit draagt bij aan een verbeterde patiëntervaring, stroomlijning van processen en een efficiënter gebruik van informatiestromen in de zorgomgeving.

Meer over de software

Photo credits az groeninge & Dennis De Smet

 • ISS rekent op digital signage in zijn restaurants en HQ

  ISS rekent op digital signage in zijn restaurants en HQ

  Bedrijven laten focussen op hun kernactiviteit door facility services over te nemen. Dat is wat ISS succesvol doet met een uitgebreid aanbod services aan schoonmaak, onderhoud, catering, onthaal etc. Wereldwijd rekent ISS op 350.000 medewerkers. Hier in België zitten ze inmiddels aan 9.000 medewerkers. Met een netwerk van meer dan 100 schermen worden bezoekers en personeel bij eindklanten geïnformeerd via digital signage.

  Ontdek deze referentie
 • Mooie digital signage case bij Gemeente Puurs-Sint-Amands

  Mooie digital signage case bij Gemeente Puurs-Sint-Amands

  Puurs-Sint-Amands is een prachtige gemeente in de Belgische provincie Antwerpen. De gemeente ontstond door het samengaan van de gemeenten Puurs en Sint-Amands op 1 januari 2019. Met meer dan 30 displays beschikt de gemeente over een krachtig digital signage netwerk om informatie naar burgers (slim) te verspreiden. Van de bib, de brandweer, het gemeentehuis tot het cultureel centrum en de sportvelden ... digital signage verbindt deze gemeente.

  Ontdek deze referentie
 • Toerisme Vlaanderen zet in op digital signage

  Toerisme Vlaanderen zet in op digital signage

  Het hoofdkwartier op de Grote Markt te Brussel vertrouwt op onze digital signage software om het personeel op de hoogte te houden van alles wat er leeft binnen deze mooie organisatie.

  Ontdek deze referentie
 • Meer dan 165 digital signage schermen bij Q8 en Panos

  Meer dan 165 digital signage schermen bij Q8 en Panos

  Brandstofprijzen / Winkelaanbiedingen / Voertuigonderhoud / Loyalty-programma's / Reis gerelateerde informatie / Veiligheid en andere instructies. Q8 heeft een uitgebreid digital signage netwerk met bemande en onbemande tankstations. Met meer dan 500 Belgische Q8 en Q8 easy-stations is er altijd wel eentje bij jou in de buurt.

  Ontdek deze referentie
 • INNO tilt scherm communicatie met indoor LED schermen en digital signage naar hoger niveau

  INNO tilt scherm communicatie met indoor LED schermen en digital signage naar hoger niveau

  Twee vestigingen van INNO in Brussel klaar maken voor scherm communicatie via digital signage... De winkels werden met indoor LED schermen uitgerust en voorzien van creative content zodat de digitale schermen schitteren met Centoview als CMS.

  Ontdek deze referentie
 • Referenties in digital signage

  Op zoek naar digitale schermen of digital signage software? Ontdek op deze pagina wat we voor onze bestaande digital signage klanten betekenen. We hebben expertise in zowel software als hardware. Van digital signage CMS tot grote LED wall ... wij gidsen je vrijblijvend door alle oplossingen.

  Ontdek al onze referenties

Heb je digital signage vragen? Op zoek naar frisse content of interactieve ervaringen?

We hebben aantrekkelijke prijzen omdat we onze eigen digital signage software ontwikkelen. Ook de plaatsing van beeldschermen nemen wij volledig voor onze rekening.

Lees meer over digital signage