Vraag hier je digital signage demo aan. Dit kan zowel live als online doorgaan.

Lees meer
Menu e ink digitopia digital signage beeldschermen eink

Waarom investeren in E-ink schermen? En wat dragen ze bij aan je digital signage netwerk?

We lichten enkele specifieke gebruiksscenario’s toe waardoor je zelf kan aftoetsen of deze duurzame technologie iets kan betekenen voor jouw organisatie, werknemers of klanten.

Het gebruik van E-ink schermen binnen organisaties varieert sterk en is steeds afhankelijk van specifieke behoeften en toepassingen. E-ink technologie wordt doorgaans aangetroffen in specifieke sectoren of toepassingen vanwege de unieke voordelen die eraan verbonden zijn. We werken hiervoor al een tijd samen met Visionect. De duurzame, groene technologie (en visie) van Visionect is wat ons betreft ongeëvenaard als het gaat om energieverbruik in combinatie met de leesbaarheid van zo'n display. Het draait volledig om het totaalconcept dat ze in de markt zetten. We overlopen hieronder de USP's van deze innovatieve technologie.

Energiezuinig

E-ink schermen verbruiken aanzienlijk minder energie dan traditionele LCD- of OLED-schermen. Je hebt zelfs geen actieve stroomtoevoer nodig. Dit maakt E-ink ideaal voor doorsigns, weergave van openingsuren, wayfinding, prijsinformatie …

Leesbaarheid in zonlicht

E-ink schermen hebben een reflecterend oppervlak dat natuurlijk licht weerkaatst, vergelijkbaar met papier. Dit maakt ze buitengewoon goed leesbaar, zelfs in direct zonlicht. Dit is een belangrijk voordeel voor digital signage en andere toepassingen waar buitenleesbaarheid essentieel is. Het verschil in verbruik met een high brightness scherm dat in het zonlicht staat is dan ook verpletterend, hieronder meer daarover.

Statisch beeld zonder stroomverbruik

E-ink schermen hebben geen constante stroomtoevoer nodig om een statisch beeld te behouden. Dit betekent dat de weergegeven inhoud behouden blijft, zelfs als het apparaat is uitgeschakeld, waardoor het stroomverbruik wordt geminimaliseerd.

Lange levensduur

E-ink schermen hebben een aanzienlijk langere levensduur dan veel andere schermtechnologieën, ze zijn niet onderhevig aan beeldinbranding (burn-in) en andere degradatieproblemen. Dit treedt soms op bij OLED schermen, dat is dan ook de enige reden waarom we OLED nog niet voor digital signage inzetten. Logo's en andere vaste elementen kunnen op een paar maanden tijd effectief inbranden op OLED displays.

Milieuvriendelijk

Vanwege hun energiezuinigheid en duurzaamheid zijn E-ink schermen milieuvriendelijker dan andere schermtechnologieën. Bij het tonen van beeld gebruikt het display namelijk geen energie. Alleen bij het wisselen van het beeld wordt een klein beetje energie verbruikt. Daarmee is E-ink de ideale techniek voor systemen waarvoor geen vaste voedingsaansluiting nodig of beschikbaar is.

Enkele cijfers

Op jaarbasis verbruikt een LED scherm namelijk 40 tot 100 KWh. Dat komt neer op gemiddeld 30 euro per jaar. Een E-ink scherm daarentegen verbruikt maar 4 tot 10 KWh wat neerkomt op 80 cent per jaar. E-ink schermen verlagen aanzienlijk de kosten, zeker als het om meerdere beeldpunten gaat.

Geweldige line-up van 6 inch tot 32 inch

Momenteel heb je de keuze tussen 6", 13" en 32". De kleinste formaten zijn ideaal om als doorsign te gebruiken. Je hebt geen stroomvoorziening nodig of bedraad internet. Dit zijn perfecte devices om standalone ergens op te hangen of (magnetisch) tegen te plakken. We hebben altijd enkele demo exemplaren ter beschikking en nodigen je graag uit om met deze prachtige technologie kennis te maken.

Bezoek Visionect

Heb je digital signage vragen? Op zoek naar frisse content of interactieve ervaringen?

We hebben aantrekkelijke prijzen omdat we onze eigen digital signage software ontwikkelen. Ook de plaatsing van beeldschermen nemen wij volledig voor onze rekening.

Lees meer over digital signage