Vraag hier je digital signage demo aan. Dit kan zowel live als online doorgaan.

Lees meer
Digital signage future

Van analoge advertenties tot digitale dromen

Doorgaans kijken wij steeds vooruit om in te schatten wat er op ons afkomt. Voor een keertje doen we het anders. We gaan dieper in op het ontstaan en de evolutie van digital signage en hoe het zich heeft ontwikkeld tot de veelzijdige en krachtige tool van vandaag. Het valt op hoe digital signage afhankelijk blijft van andere technologieën. Denk aan beelddragers, netwerkconnectiviteit, computing power enz.

Oorsprong en early stages (late jaren ‘80 - vroege jaren ‘90)

De eerste signage systemen verschenen in deze periode, zij het in een rudimentaire vorm. Deze systemen maakten gebruik van CRT schermen en waren voornamelijk beperkt tot weergave van statische afbeeldingen en tekst. Deze vroege implementaties van digital signage waren gericht op advertising en werden gebruikt in openbare ruimtes zoals luchthavens, treinstations, winkelcentra en stadions. De Wereldtentoonstelling in Knoxville (Tennessee '82), wordt beschouwd als de gebeurtenis die de eerste grootschalige start markeerde van (massa) communicatie via loodzware beeldschermen. Op deze expo werden honderden elektronische borden geactiveerd om informatie, wayfinding en reclameboodschappen te verspreiden. (Bron: Knoxville history project)

Technologische vooruitgang (midden tot late jaren ‘90)

In de jaren '90 begonnen technologische ontwikkelingen zoals verbeterde LCD-technologieën en krachtigere computers de mogelijkheden van digital signage te vergroten. Hierdoor konden systemen meer geavanceerde content weergeven zoals video's, animaties en externe gegevens/data.

Netwerkconnectiviteit en contentbeheer (late jaren ‘90 - vroege jaren ‘00)

Een belangrijke mijlpaal voor digitale signage was de opkomst van netwerkconnectiviteit en content management systemen. Dit stelde gebruikers in staat om content op afstand te beheren en te updaten via internet, waardoor het gemakkelijker werd om meerdere displays aan te sturen en dynamische inhoud te tonen.

Interactieve mogelijkheden (late jaren ‘00 - heden)

In de afgelopen decennia heeft digitale signage een verdere evolutie doorgemaakt met de opkomst van interactieve technologieën. Touchscreens stellen gebruikers in staat om te interageren met de getoonde content. Hierdoor werden de digitale borden plots interactieve informatiepunten. Deze verschenen hoofdzakelijk in winkels, musea en andere openbare ruimtes. Gamestudio's waren in feite de (echte) pioniers op vlak van interactiviteit. Vanaf de jaren '60 begon dit reeds te borrelen via gamification in grote arcadehallen.

Meer over interactiviteit

Real-time data-integratie en personalisatie (heden)

Hedendaagse digitale signage-systemen zijn in staat om real-time data te integreren, zoals weerberichten, nieuwsfeeds en sociale media-updates. Dit stelt organisaties in staat om dynamische en relevante content te tonen die is afgestemd op de behoeften en interesses van hun doelgroepen.

Meer over datakoppelingen

Cloud tilt alles naar ongekende hoogtes (heden)

Een andere belangrijke ontwikkeling is de overgang naar cloud-based digitale signage-oplossingen. Dit maakt het beheer en de distributie van content nog eenvoudiger en flexibeler, omdat alles via internet wordt gehost. Digital signage heeft een lange weg afgelegd sinds zijn ontstaan. Technologie blijft zich echter voortdurend ontwikkelen via nieuwe innovaties. Het medium heeft zich getransformeerd van een statisch reclamebord naar een krachtig communicatiemiddel dat in vele sectoren (over de hele wereld), onmisbaar is geworden.

Voordelen cloud

Heb je digital signage vragen? Op zoek naar frisse content of interactieve ervaringen?

We hebben aantrekkelijke prijzen omdat we onze eigen digital signage software ontwikkelen. Ook de plaatsing van beeldschermen nemen wij volledig voor onze rekening.

Lees meer over digital signage