Ongevallenteller safety digital signage digitopia

Maak veiligheidsinfo inzichtelijk voor arbeiders en werknemers op je digitale schermen

Een ongevallenteller is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om het aantal ongevallen, verwondingen of incidenten binnen een bepaalde omgeving bij te houden. Het wordt ingezet in werk- of industriële omgevingen waar veiligheid een prioriteit is. We maken regelmatig content gelinkt met zo'n dashbord. Denk aan fabrieken, bouwplaatsen, magazijnen maar ook bv. kantooromgevingen.

De ongevallenteller houdt bij hoeveel ongevallen er hebben plaatsgevonden gedurende een bepaalde periode. Dit kan verschillende soorten ongevallen omvatten, variërend van kleine verwondingen tot ernstigere incidenten. Het doel is om inzicht te krijgen in de frequentie van ongevallen en om trends in veiligheid en gezondheid op de werkvloer te monitoren. Het bijhouden van deze gegevens is van cruciaal belang voor het management om de veiligheidsprestaties te beoordelen en maatregelen te nemen om de veiligheid op de werkplek te verbeteren. Een ongevallenteller kan ook worden gebruikt om doelstellingen voor veiligheid en gezondheid te bepalen en om de effectiviteit van veiligheidsprogramma's te meten. Digitale ongevallentellers kunnen op digitale borden worden weergegeven om real-time informatie te tonen over het aantal incidenten. Dit kan de bewustwording over veiligheid vergroten en de betrokkenen aanmoedigen om actief deel te nemen aan veiligheidsinitiatieven.

Bewustwording en veiligheidscultuur

Een ongevallenteller op digitale borden doet de bewustwording over veiligheid verhogen. Door real-time weergave van het aantal ongevallen worden mensen eraan herinnerd om veilig te werken en de veiligheidsvoorschriften te volgen, wat de algemene veiligheidscultuur in een organisatie stimuleert.

Transparantie

Het tonen van het aantal ongevallen kan bijdragen aan de transparantie binnen een organisatie. Dit kan het vertrouwen van medewerkers, klanten en bezoekers vergroten. Het laat zien dat de organisatie open communiceert over veiligheidskwesties en actief werkt aan het verbeteren van de veiligheid.

Doelstellingen voor veiligheid en verbetering

Het gebruik van een ongevallenteller op digitale borden kan helpen bij het vaststellen van doelen voor veiligheid en verbetering. Door het bijhouden van ongevallen en het tonen van de vooruitgang, kunnen organisaties hun inspanningen richten op het verminderen van het aantal ongevallen.

Motivatie

Het tonen van de ongevallenteller kan werknemers motiveren om actief deel te nemen aan veiligheidsprogramma's en -initiatieven. Het visualiseren van de impact van veiligheidsinspanningen kan mensen aanmoedigen om veiligheidsprotocollen te volgen en zo het aantal ongevallen te verminderen.

Managementinformatie

Het biedt het management waardevolle informatie over de frequentie en aard van ongevallen, wat hen in staat stelt om gerichte maatregelen te nemen om risico's te verminderen en de werkomgeving veiliger te maken.

Boezem geen angst in en durf te belonen

Het is echter van cruciaal belang om deze gegevens op een gevoelige en respectvolle manier te presenteren, waarbij privacy en individuele gegevensbescherming worden gerespecteerd. Het doel is veiligheid bevorderen zonder angst of schaamte te creëren. Goede cijfers verdienen trouwens een schouderklop(je) voor de gehele organisatie.

Signage in Manufacturing

Heb je digital signage of audiovisuele uitdagingen?

Vraag vrijblijvend informatie. Iedereen is welkom om onze digitale concepten en AV-oplossingen te ervaren.

Lees meer