Vraag hier je digital signage demo aan. Dit kan zowel live als online doorgaan.

Lees meer
Wireframe

Het belang van motion design in digital signage

Motion design verwijst naar het gebruik van animatie, bewegende grafische elementen en visuele effecten om boodschappen duidelijker over te brengen. We hebben het (voor alle duidelijkheid) niet over twijfelachtige of in-the-face PowerPoint effecten.

In motion we trust

Motion design is voor Digitopia eerder een tool of noem het gerust een skill waarmee we al jaren het verschil maken bij klanten die gretig gebruik maken van onze content designers. Onze samenwerking met Bestemming X stond bijvoorbeeld bol van geavanceerd motion design.

3D effecten en andere spielerei

In dit voorbeeld zoomen we graag in op een custom animatie die we specifiek maakten voor de INNO schermen in Brussel. We zeggen ‘custom’ want deze animatie is specifiek gemaakt voor de extreme breedbeeld ratio van de IndoorLED’s achter de kassa. De vierkante LED blokken in de etalages werken dus met andere (gelijkaardige) animaties aangepast aan de square beeldratio.

Is het nuttig voor mijn doelpubliek?

Twijfel je zelf of animatieontwerp nuttig kan zijn om het in te zetten op je bestaande schermen? Lees dan verder over de meerwaarde van professionele animaties.

Aandacht trekken

Bewegende beelden en animaties trekken de aandacht van voorbijgangers. In een drukke omgeving kan motion design helpen om de aandacht te vestigen op de content die op het digitale display wordt weergegeven.

Het belang van grafische power

Beweging voegt visuele dynamiek toe aan de content. Het maakt de boodschap interessanter en visueel aantrekkelijker, wat kan resulteren in een betere impact en hogere betrokkenheid van het publiek.

Verminder informatieverlies of ruis

Motion design kan complexe ideeën, processen of informatie effectiever overbrengen dan statische afbeeldingen. Animaties kunnen sequenties en veranderingen stap voor stap visualiseren, wat het begrip vergemakkelijkt.

Speels, grappig, ontroerend, ... versterk emoties

Bewegende merkelementen, zoals logo-animaties, kunnen het merk op een indrukwekkende manier weergeven en het gemakkelijker maken om herkend te worden door het publiek. Gooi een knipoog of een traan in de strijd ... Animaties kunnen worden gebruikt om een gevoel van urgentie, vreugde, spanning of andere emoties op te roepen.

Meer en betere interactie

Interactieve elementen in motion design kunnen het publiek aansporen om deel te nemen, vragen te stellen of zelfs hun eigen keuzes te maken, waardoor de betrokkenheid toeneemt.

In een wereld van constante visuele prikkels zal motion design helpen je boodschap te onderscheiden van andere statische content en de aandacht van je publiek te trekken.

Vraag ernaar!

Heb je digital signage vragen? Op zoek naar frisse content of interactieve ervaringen?

We hebben aantrekkelijke prijzen omdat we onze eigen digital signage software ontwikkelen. Ook de plaatsing van beeldschermen nemen wij volledig voor onze rekening.

Lees meer over digital signage