Vraag hier je digital signage demo aan. Dit kan zowel live als online doorgaan.

Lees meer
Digital signage PPDS Green digitopia LED Philips

De ecologische voetafdruk van digital signage en is er sprake van greenwashing?

We vallen met de deur in huis. Greenwashing is een praktijk waarbij een organisatie zichzelf onterecht presenteert als milieuvriendelijker of duurzamer dan het daadwerkelijk is. Het is een vorm van misleidende reclame waarbij de nadruk wordt gelegd op milieuvriendelijke aspecten van een product, dienst of bedrijf. Past Digital Signage echt in een duurzaamheidsplan?

Met de toenemende aandacht voor duurzaamheid is het echter belangrijk om rekening te houden met de milieueffecten van digitale signage. Het is tijd om CMS software en signage hardware aan de tand te voelen.

Vragen uit de markt

We ontvangen regelmatig vragen van klanten die inzicht wensen in het verbruik van onze digital signage schermen. Doorgaans gaat het over installaties vanaf 20 beeldpunten. Het grootste verschil zit in de aansturing van de schermen en het type LED panel dat er gebruikt wordt. Softwarematig spelen de helderheid en planning/scheduling van de displays een grote rol. We geven graag nog enkele basisprincipes met je mee.

Enkele richtlijnen

Op een duurzame manier gebruikmaken van digitale schermen vereist aandacht voor energie-efficiëntie, content beheer en verantwoord gebruik van de technologie. Onder deze grafiek vind je enkele quick-wins om duurzaamheid te bevorderen bij het gebruik van je digitale schermen.

Energiebeheer

Stel de helderheid van de schermen in op basis van de omgevingslicht omstandigheden. Schakel de backlights uit tijdens de standby doormiddel van software zoals Centoview. Investeer in energiezuinige schermen en apparatuur met certificeringen zoals Energy Star.

Remote Monitoring

Maak gebruik van beheer op afstand om content en instellingen van schermen centraal te beheren en updates uit te voeren zonder fysieke interventie. Volg het energieverbruik en de prestaties van schermen in realtime om onregelmatigheden op te sporen. Overweeg om lokaal gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie of windenergie, om je digitale schermen van stroom te voorzien.

E-waste beheer en certificatie

Zorg ervoor dat verouderde schermen en elektronische componenten op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier worden afgevoerd of gerecycled om elektronisch afval (e-waste) te minimaliseren. Werk samen met leveranciers en fabrikanten die milieuvriendelijke technologieën en producten aanbieden. Overweeg het gebruik van certificeringen voor duurzaamheid en milieuprestaties bij het selecteren van digital signage oplossingen.

Schermduurzaamheid

Koop schermen met een lange levensduur en overweeg modulariteit, zodat individuele componenten kunnen worden vervangen in plaats van het hele scherm. Onderzoek altijd de mogelijkheden voor recycling of hergebruik van je displays aan het einde van hun levensduur. Vraag ons naar duurzame as-a-service formules. Al onze strategische partners beschikken over een uitgebreide CSR policy zodat we steeds weten hoe en waar het product werd geassembleerd. Ook de procedure die in werking treedt bij inlevering of upgrade van je oude beeldscherm maken we inzichtelijk indien je dat wenst. Vraag ernaar bij twijfel!

Onze CSR policy

Heb je digital signage vragen? Op zoek naar frisse content of interactieve ervaringen?

We hebben aantrekkelijke prijzen omdat we onze eigen digital signage software ontwikkelen. Ook de plaatsing van beeldschermen nemen wij volledig voor onze rekening.

Lees meer over digital signage