Corporate social responsibility

We zetten ons in voor de toekomst die we onze medewerkers, de maatschappij en de planeet willen schenken. Digitopia zet in op het verkleinen van de ecologische voetafdruk, het beschermen van het milieu en het voorkomen van koolstofvervuiling.

Duurzaam

Elk zelf respecterend bedrijf moet aantonen dat CSR een fundamentele ondernemingspijler is. Dat vergt meer dan geïsoleerde initiatieven om aan de wettelijke vereisten te voldoen. Digitopia zet zich in voor de toekomst die we onze medewerkers, onze maatschappij en onze planeet willen schenken. Daarnaast helpen we onze klanten om nog meer impact te hebben en zelf ook duurzamer te werken. Twee topics waarop wij al jaren focussen: digitale inclusie en … de planeet.

Go green

Digitopia zet in op het verkleinen van de ecologische voetafdruk, het beschermen van het milieu en het voorkomen van koolstofvervuiling. Daarom ontwikkelen we innovatieve oplossingen met een positieve impact op milieu, mens en maatschappij. Wij richten tevens op het creëren van dit bewustzijn bij onze medewerkers, wat leidt tot bewuster gedrag dat cruciaal is om onze groene doelstellingen te halen.

Corporate social responsibility

Digitale inclusie

Deze verwijst naar acties en oplossingen die nodig zijn om digitale uitsluiting te voorkomen, zodat iedereen ten volle kan deelnemen aan de digitale samenleving. Enerzijds werkt Digitopia zware ICT-gerelateerde drempels weg waaronder digitale vraagstukken over dataweergave, persoonsidentificatie verkoopprocessen, voorraadbeheer, energieproductie etc. Anderzijds moeten burgers, klanten en werknemers ondersteund worden en de kans krijgen om zelf hun digitale weg te zoeken via onze interactieve totems en apps.

Balans

Elke medewerker is uniek en anders dan de rest. Wij omarmen deze inclusieve werkomgeving. We geloven dat we met een goed evenwicht tussen verschillende persoonlijkheden onze klanten het beste kunnen helpen. We erkennen de toegevoegde waarde aangezien diversiteit ons in staat stelt onze klanten een breder spectrum van vaardigheden te bieden en nog innovatiever te zijn.

Sustainable Development Goals

We bevorderen een goede gezondheid en het welzijn van onze medewerkers. We verbinden ons ertoe een omgeving te creëren waarin alle genders en culturen gelijk zijn.

Bij het ontwerp van onze oplossingen streven we naar maximale energie-efficiëntie. Onze servers krijgen bijvoorbeeld regelmatig updates om het energieverbruik te optimaliseren. We bouwen aan een solide infrastructuur, we bevorderen inclusieve en duurzame industrialisatie en stimuleren groene innovatie.

Energieneutraal als doel

Van het gebruik van kraanwater tot het recyclen van batterijen en het optimaliseren van energieverbruik, zorgen we voor duurzame consumptie- en productiepatronen. Door middel van zonnepanelen, sensorgestuurde LED-verlichting en een warmtepomp streven we er actief naar om onze kantoren energieneutraal te maken.

Sinds de klimaatverandering bieden we onze medewerkers alternatieve transportmiddelen en geselecteerde voertuigen met een lage of geen uitstoot. We verzamelen afval zorgvuldig en laten het recuperatie materiaal van onze werven maximaal recycleren. Binnen en buiten ons vakgebied zetten we partnerships op (oa met Living Tomorrow en Tomorrow Lab) om duurzaamheid op een grotere schaal mogelijk te maken. Via deze denktanks treden we makkelijker uit onze comfortzone omdat we beseffen dat we hier allemaal samen in zitten.

Heb je digital signage of audiovisuele uitdagingen?

Vraag vrijblijvend informatie. Iedereen is welkom om onze digitale concepten en AV-oplossingen te ervaren.

Lees meer