Corporate digital signage centoview communicatie

Centoview maakt communicatieplatformen zoals Spencer nog inzichtelijker

Of je werknemers nu op afstand of op kantoor werken, verkoper, ingenieur of arts zijn, platformen zoals Spencer helpen je iedereen te bereiken met relevante en boeiende content om je interne communicatiedoelstellingen te halen. Digital signage versterkt dat bereik aanzienlijk.

Richt verschillende berichten op alle mogelijke types werknemers in je organisatie

Office 365 beschikt over krachtige communicatie tools met toonaangevende software zoals Teams, SharePoint & Yammer. Hoewel sommige van deze tools de communicatie met je werknemers kunnen aanvullen, vervangen ze geen specifiek intern communicatieplatform. We komen steeds vaker klanten tegen die hiervoor rekenen op Spencer en alternatieven. Ondertussen kan onze digital signage software Centoview koppelen met Spencer en nuttige posts of andere employee activiteit visibiliteit geven in je kantoorgebouw.

Interne communicatie op punt zetten

De demografie van het personeelsbestand verandert en dat betekent dat je organisatie mee moet veranderen. Gen Y en Z werknemers willen zich betrokken voelen en verwachten vandaag andere zaken van hun werkgever dan 50 jaar geleden. Ze wensen meer samenwerking, transparantie en feedback. Ze willen de juiste tools en verwachten een omgeving waarin interne communicatie een grotere rol speelt dan ooit tevoren. Daardoor heeft Spencer op korte tijd een aanzienlijk marktaandeel ingenomen.

Trouw zijn aan je ecosysteem

Verdeel je interne communicatie niet in verschillende gefragmenteerde kanalen en tools. Kies voor een platform dat communicatie biedt naar zowel specifieke individuen maar ook op grote schaal (bijv. alle fabrieken in Europa) inzetbaar is. De combinatie van Spencer met digital signage biedt je dan ook alle flexibiliteit en opschaalbaarheid.

Centoview is kiezen voor service op maat

We bieden verschillende configuraties aan zodat je precies krijgt wat je nodig hebt. Sommige klanten geven de voorkeur aan het 'fullservice'-principe, terwijl anderen alleen de softwarelicenties nodig hebben en hun eigen verhaal creëren na het trainen van de gebruikers. Raadpleeg ons zeker voor advies op maat. Zeker voor koppelingen zoals deze met externe platformen, een helder intake gesprek kan iedereen veel tijd en energie besparen.

Data-driven schermcommunicatie

Het verzamelen van gegevens stelt je in staat om de inhoud in kaart te brengen die het meest aanslaat bij je publiek (werknemers) en je helpt om je interne communicatiestrategie beter te sturen. Daarom zijn gegevens zoals het tijdstip waarop inhoud werd gelezen, demografische informatie over de gebruiker (leeftijd, afdeling, enz.) alsook gegevens over contentbetrokkenheid relevant bij het nemen van beslissingen en het optimaliseren van je interne communicatie-initiatieven.

Efficiëntie door automatisering

Achter digital signage schuilt een (softwarematige) architectuur. Je stelt achter de schermen in welke displays er welk deel van de informatie (en mogelijk wanneer) uitzenden. Die automatisering komt samen in één softwareoplossing. Deze ‘regiekamer’ bepaalt welke data waar terecht komt. Op die manier beheer je als organisatie de ‘uitzending’ van wel honderden schermen vanuit één interface.

De tech-analisten bij Gartner hebben de onderstaande samenvatting gemaakt. Hoewel O365-tools zeer populair zijn en wijdverspreid, zal het toch een uitdaging zijn om je hele personeelsbestand te bereiken. Versterk dus je bereik door digitale te schermen te koppelen met je interne communicatietools.

In de praktijk

Zowel met de SOC (dit is de ingebouwde player in je display) of externe (Intel NUC) player geniet je van een prettige content ervaring. Centoview is een dermate performant en doorontwikkeld CMS-systeem waarbij een SOC in de meeste gevallen een uitkomst biedt. Ga met ons in dialoog, deel je ecosystemen (zoals Spencer) met ons en we bekijken hoe we je digitale schermen automatisch laten meeliften op je interne communicatiemix.

Heb je digital signage of audiovisuele uitdagingen?

Vraag vrijblijvend informatie. Iedereen is welkom om onze digitale concepten en AV-oplossingen te ervaren.

Lees meer