Vraag hier je digital signage demo aan. Dit kan zowel live als online doorgaan.

Lees meer

Samen verkleinen we de kloof tussen overheid en burger

Zeg niet zomaar schermen of digitale borden tegen onze overheidsconcepten. De digitale transformatie van een stad of gemeente komt zowel de burgers als de lokale besturen ten goede. Dit brengt dan ook heel wat uitdagingen met zich mee, vanuit onze ervaring en expertise helpen we graag jouw stad of gemeente verder met digital signage initiatieven.

Digital signage voor steden en gemeenten

We zien dat communicatie naar de burger steeds meer gecentraliseerd, digitaal en informatief moet zijn. Steden en gemeenten zijn alsmaar meer bezig met het opzetten van een gestructureerde communicatiestrategie. Met onze digital signage services bieden we vandaag een sterk antwoord op alle uitdagingen binnen steden en gemeenten, groot of klein.

Wij zorgen voor een goede verpakking van de boodschap

In tegenstelling tot broadcasting is ons doel om je publiek onmiddellijk te bereiken op een zinvolle manier. Digital signage is een waardevolle aanvulling van een lokale of regionale communicatiestrategie. Hoe uniformer de boodschap, hoe duidelijker voor de burgers. We geven advies of staan je dagelijks bij om je communicatie te optimaliseren. Passanten blijven bijvoorbeeld gemiddeld niet langer dan 10 seconden voor een digital signage bord staan. Via onze tips en tricks, opleidingen en gratis helpdesk staat je team nog sterker op vlak van citymarketing.

Indoor en outdoor digital signage

We zien reeds jaren een groeiende trend in het gebruik van zowel grote indoor als outdoor schermen in steden en gemeenten. Deze schermen worden geïntegreerd in de stedelijke infrastructuur om informatie te verstrekken, advertenties weer te geven, noodsituaties (BE-Alert) te communiceren en burgerparticipatie te bevorderen. Vraag naar onze indoor en outdoor oplossingen!

Data is goud waard via digital signage

Beslissingen neem je liever niet op basis van buikgevoel alleen. Wil je een nieuw mobiliteitsplan invoeren of gerichte acties uitvoeren tegen zwerfvuil, dan wil je dit ook kunnen ondersteunen met feiten en cijfers. Gelukkig heb je als bestuur heel wat data voor een objectieve blik te garanderen. Je genereert die misschien zelf wel via smart city-initiatieven of krijgt ze van partners. Alleen zit informatie vaak verborgen in databases en kan je er weinig inzichten uithalen. Een effectief beleid start dus met het inzichtelijk maken van de data. Daar kunnen wij je ook bij helpen. Onze ontwikkelaars doorlichten je systemen en vinden steeds een manier om je belangrijke data te visualiseren.

Ticketing, wachtrijbeheer en meer

Toon real-time informatie over wachttijden voor verschillende diensten, zoals gemeentelijke kantoren, vergunningenbalies, gezondheidsdiensten, enz. Dit kan het publiek helpen om hun bezoeken beter te plannen. Geef prioriteitsmeldingen weer voor bepaalde diensten of personen, bijvoorbeeld ouderen, gehandicapten of zwangere vrouwen, om een inclusieve en efficiënte dienstverlening te bevorderen.

Wayfinding

Gebruik het digital signage systeem om duidelijke visuele instructies te geven over waar mensen zich moeten bevinden, wat de volgende stappen zijn en welke documenten ze bij de hand moeten hebben.

Noodberichten, evacuaties, BE-Alert en andere calamiteiten

BE-Alert wordt vandaag in vijftien Belgische steden en gemeenten gekoppeld met digitale informatieborden. De bedoeling is dat steeds meer mensen de noodberichten van BE-Alert kunnen zien. De Digitopia signage software garandeert een eenvoudige en betrouwbare wisselwerking om calamiteiten door te pushen naar de bevolking. De dagelijkse scherminformatie verandert onmiddellijk en automatisch in geval van crisissituaties.

Lees meer over BE-Alert

Maak gebruik van onze content expertise

Onze aanpak is gericht op het succesvol maken van jouw verhaal. In plaats van te starten vanuit een technisch perspectief, proberen we eerst samen je behoeften, wensen en locaties te inventariseren voordat we een voorstel ontwerpen. Maak gebruik van onze content designers of laat je eigen communicatiedienst alles aansturen. We geven regelmatig opleidingen online en onsite om je up to date te houden over onze software.

Bibliotheek, sporthal, cultuur en toerisme

Aanvullende stadsdiensten hebben profijt bij een sterk displaynetwerk. Deel informatie over culturele evenementen, bezienswaardigheden en toeristische attracties in de gemeente. Toon informatie over beschikbare diensten, loketten, en de openingstijden van de bib, sporthal en andere faciliteiten eigen aan de stad.

Stimuleer de betrokkenheid van de gemeenschap, zet in op veiligheid met digital signage

Moedig de betrokkenheid van de gemeenschap aan door bijvoorbeeld aankondigingen te doen over openbare bijeenkomsten, inspraakmogelijkheden of lokale initiatieven. Stimuleer burgerparticipatie door enquêtes, polls of evenementen weer te geven. Geef tips voor persoonlijke veiligheid, zoals informatie over buurtwachten, verkeer en preventie van criminaliteit via digital signage beeldschermen.

Meer over Smart Cities

Heb je digital signage vragen? Op zoek naar frisse content of interactieve ervaringen?

We hebben aantrekkelijke prijzen omdat we onze eigen digital signage software ontwikkelen. Ook de plaatsing van beeldschermen nemen wij volledig voor onze rekening.

Lees meer over digital signage