Vraag hier je digital signage demo aan. Dit kan zowel live als online doorgaan.

Lees meer
Zomer warm signage winkelstraat

Cool tactics for hot times: het effect van meer zonlicht op je publiek én hardware

Hoge temperaturen en zonlicht kunnen schadelijk zijn voor displays. Ze zijn doorgaans ontworpen om te werken tussen 0 en 32 graden. Wanneer de temperatuur echter gedurende lange periodes piekt, zoals de intense Europese hitte die zelfs vorig jaar 42 graden bereikte in Parijs, kunnen digitale reclameborden problemen ondervinden of zelfs stoppen met functioneren.

Anti-glare coatings

Direct zonlicht kan het zicht op het scherm belemmeren, waardoor het moeilijk wordt om boodschappen te lezen, of het nu gaat om een menu met eten en drinken of een advertentie... je verliest altijd contrast en lichtopbrengst. Door anti-glare glas te gebruiken op displays, verbeter je de ervaring van je klanten en zorg je ervoor dat ze je boodschap helder en snel oppikken.

Een meerkost die bescherming biedt

Anti-glare coatings beschermen daarnaast ook je schermen. Ze weerkaatsen het licht, verbeteren de leesbaarheid en houden je digitale displays koeler. Vraag ons echter naar advies, aangezien sommige anti-glare schermen de helderheid verminderen doordat ze als een soort filter werken. Dit brengt dus ook een extra kost met zich mee, maar niet van die aard dat de schermen onbetaalbaar worden. Vraag er dus naar!

Aangepast thermisch beheer

Als je je zorgen maakt over hitteschade of in een gebied woont waar extreme temperaturen vaak voorkomen, overweeg dan een softwarematige check-up die temperaturen en hotspots uitleest. Waar nodig voegen fabrikanten industriële ventilatoren toe aan de achterzijde. Deze elementen helpen de lucht beter circuleren binnen de displays, waardoor de interne temperatuur wordt gestabiliseerd. Sommige op maat gemaakte oplossingen kunnen backlights beschermen tegen temperaturen variërend van -30 tot 55 graden Celsius. Thermisch beheer biedt een ideale bescherming wanneer temperaturen buiten de optimale range vallen. Zo zal tevens een display preventief de backlight dimmen zodra een bepaalde maximum temperatuur bereik wordt. Zo garandeer je uptime zonder storende geluiden van de koeling.

Wat met direct zonlicht?

Een setup binnen of buiten, direct zonlicht is de grootste uitdaging om je verhaal over te brengen. Direct zonlicht verhoogt niet alleen de temperatuur van de beelddrager, maar kan ook specifieke hotspots creëren. Hotspots verwijzen naar de plaatsen met hoge hitte die kunnen leiden tot permanente beschadiging van het LED scherm. Dat zonlicht kan ervoor zorgen dat de vloeibare kristalcellen binnenin gaan koken, met als gevolg een zwarte (permanente!) vlek. Dit fenomeen staat bekend als solar clearing. Als het scherm oververhit raakt, kan het tevens leiden tot isotrope storingen en dien je het apparaat doorgaans volledig te vervangen. Plaats digitale borden dus zoveel mogelijk uit direct zonlicht. Of het nu binnen een aangepaste schermbehuizing is of onder een tent of luifel, deze tactiek zal de levensduur van je apparaat verlengen. Zorg in ieder geval voor een actieve luchtstroom waar mogelijk.

Er is goed nieuws voor je ROI

Terwijl mensen naar buiten stromen om te genieten van het warme weer bieden digitale schermen een unieke kans om je doelgroep maximaal te bereiken op drukbezochte locaties zoals winkelcentra, horeca, public space etc. Digitale schermen stellen adverteerders in staat om dynamische content te tonen die zich aanpast aan veranderende omstandigheden zoals het weer, de tijd van de dag maar ook aan de drukte op een bepaalde locatie. Deze flexibiliteit stelt onze klanten in staat om extra relevante en aantrekkelijke boodschappen te tonen die de aandacht van een meer ontspannen publiek trekken.

Bescherm je digital signage beelddragers

Omdat hitteschade vaker voorkomt dan vroeger, is het essentieel om even stil te staan en na te denken over hoe je displays kunt vrijwaren van uitval. Want beter weer betekent ook dat je klanten zich beter voelen en potentieel meer gaan spenderen. Met de juiste aanpak en wat technische zorg, realiseren onze klanten tijdens warmere periodes aanzienlijk hogere ROI door slimmer gebruik te maken van digitale schermcommunicatie en interactieve concepten. En nu op naar de bruisende energie van het zomerseizoen!

ROI case

Heb je digital signage vragen? Op zoek naar frisse content of interactieve ervaringen?

We hebben aantrekkelijke prijzen omdat we onze eigen digital signage software ontwikkelen. Ook de plaatsing van beeldschermen nemen wij volledig voor onze rekening.

Lees meer over digital signage