Volg gratis inspiratiesessies bij Digitopia op 22 juni - Meld je vrijblijvend aan

Lees meer
Indoorled kassa inno digitopia crop

INNO tilt winkelervaring met indoor LED naar hoger niveau

Digitopia werd geselecteerd om twee vestigingen van INNO in Brussel klaar te maken voor de toekomst, waaronder de flagship stores in de Nieuwstraat en Louisa.

Unieke en aantrekkelijke winkelomgeving

Laat ons er geen doekjes om wikkelen. De Retail sector heeft het niet makkelijk gehad sinds de COVID pandemie. Veel winkels moesten hun deuren sluiten tijdens de lockdowns en degenen die openbleven, moesten zich aanpassen aan nieuwe normen en regels die allesbehalve winstgevend waren. Een logisch gevolg hiervan was een extreme shift naar online shopping die vandaag nog steeds nazindert. Winkels moeten nu nog meer hun best doen om klanten naar de winkel te trekken en hun ervaring zo aangenaam mogelijk te maken. Dit doet INNO door het creëren van een unieke en aantrekkelijke winkelomgeving, het bieden van persoonlijke service en het integreren van technologie in de winkelervaring. Digitopia werd geselecteerd om twee vestigingen van INNO in Brussel klaar te maken voor de toekomst, waaronder de flagship stores in de Nieuwstraat en Louisa.

Creatief omgaan met indoorLED technologie

Technologie zoals digital signage en gigantische indoorLED schermen hebben de potentie om de winkelervaring aanzienlijk te verbeteren, stroomlijnen en memorabel te maken. Het zorgt er ook voor dat ketens zoals INNO zich op een creatieve manier onderscheiden van hun concurrenten.

Elk scherm vervult een specifieke rol

Je winkel bomvol digitale schermen hangen lost uiteraard niet alle uitdagingen op. Het verhaal, de campagnes en de invulling van deze beeldpunten vereisen vakmanschap. INNO’s beeldpunten hebben verschillende doelen en scenario’s in functie van de plaats waar we ze installeerden:

 • INNO branding versterken
 • Seizoen collecties weergeven
 • In-store navigatie bieden
 • Promo’s en acties verduidelijken
 • Interactie aanbieden
 • Wachten aangenamer maken

Content pareltjes

De grafische studio van Digitopia verzorgt de content op de digitale schermen bij INNO. Dit speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van de winkelervaring. Content helpt klanten zich te oriënteren in de winkel, het creëert sfeer en het biedt aanvullende informatie over producten en diensten.

Grand opening

Ons designteam vond het bijzonder om bij te dragen aan de officiële opening. Campagnes op deze schaal voeren we niet elke dag, dankzij de vlotte communicatie met het marketing en VM team van INNO loopt alles echter op wieltjes.

Aansturing en beheer vanuit Centoview CMS

De rode draad in de opwaardering van INNO’s beeldschermcommunicatie is het digital signage platform. Zowel onze designers als INNO’s marketing en VM team kunnen snel, makkelijk en betrouwbaar content maken, valideren en inplannen via onze homegrown digital signage software.

Flexibel content management systeem

Centoview heeft geen beperkingen op vlak van resolutie waardoor exotische formaten relatief eenvoudig aan te sturen zijn. Van 10 meter hoge verticale schermen tot gebundelde indoorLED walls … Centoview has you covered.

Interactiviteit zonder externe player

Je vindt meer dan 15 interactieve kiosken verspreid over INNO Nieuwstraat en Louisa. We zijn er in geslaagd om met webOS een zeer vlotte experience aan te bieden. Ook leerzaam voor INNO (en onszelf) is de feedback en statistiek die je terugkrijgt van het CMS. Welke acties of productcategorieën zijn bijvoorbeeld hot? Wat gebeurt er tijdens de piekmomenten aan de roltrappen? Of zijn er afdelingen die toch wat extra focus nodig hebben? Via een handige en leesbare rapportage kunnen de store managers op basis van concrete data uit Centoview bijsturen en tweaken waar nodig.

Meer over interactiviteit

Wederzijds vertrouwen

We willen onze contactpersonen bij INNO bedanken voor het gestelde vertrouwen. Dit was een tijdrovend project in onze hoofdstad. We kijken echter zeer enthousiast terug op deze referentie vandaag. Neem zelf een kijkje als je winkelt in INNO Nieuwstraat en Louisa, het zijn toonaangevende winkels in België die je gezien moet hebben.

Wens je een rondleiding of extra toelichting over deze unieke winkelervaring? Neem contact op en dan bezoek je de winkel met een expert van ons.

Meer retail referenties

 • Belfius: digital signage in alle kantoren

  Belfius: digital signage in alle kantoren

  Al jaren werken de kantoren naar tevredenheid met onze CMS. Het digital signage netwerk van Belfius brengt vandaag een attractieve mix van beeldtypes en engaging content. Door de jaren hebben we extra high brightness schermen geplaatst aan de strategische etalages of straatzijdes.

  Ontdek deze referentie
 • DPG Media kiest voor content consultancy

  DPG Media kiest voor content consultancy

  Aanvankelijk was het de bedoeling om bestaande broadcast content te hergebruiken, maar dat bleek niet te werken. Vervolgens werd Digitopia ingeschakeld om te adviseren over content. Ondertussen heeft DPG Media meer dan 150 signage licenties in gebruik.

  Ontdek deze referentie
 • Beaulieu gebruikt ons interactief concept op beurzen

  Beaulieu gebruikt ons interactief concept op beurzen

  Volledig op maat gemaakte oplossingen op basis van RFID-technologie. Van ontwikkeling tot meubilair, Digitopia ontzorgt volledig. De digital signage displays van alle sites in de wereld worden centraal beheerd vanuit België.

  Ontdek deze referentie
 • Kledingketen JBC zet in op signage en interactiviteit

  Kledingketen JBC zet in op signage en interactiviteit

  Een aantal jaren geleden werkte JBC een vijfjarenplan uit voor de renovatie van al zijn winkels. Een van de sleutelelementen van dit project was de customer journey in de winkel verbeteren.

  Ontdek deze referentie
 • 
Crelan bankkantoren gebruiken onze digital signage software

  Crelan bankkantoren gebruiken onze digital signage software

  Onze designers maakten van dit project een echt "content-innovatie" project. Samen met het marketingteam van Crelan hebben we een strategie opgezet.

  Ontdek deze referentie

Inspiratiesessies bij Digitopia op 22 juni

Ontdek hier de sessies die we geven!

Lees meer