Digitopia corporate digital signage content digitale schermen digitopia clickshare barco signage

Videoconferencing met 43 landen bij Autogrill - Klaar voor MTR meetings

We werden ingeschakeld om de nieuwe gebouwen in Zaventem te voorzien van de nodige connecties met de buitenwereld en thuiswerkers. Het bedrijf heeft inmiddels 5500 filialen op 1200 locaties in 43 landen. Videoconferencing is dus noodzaak bij Autogrill. Historisch gezien werken de shops en QSR’s in de luchthaven al jaren met onze digital signage software Centoview.

Avolta: een nieuw tijdperk voor Autogrill

Het merk Avolta gaat alle interne en externe communicatie leiden, Autogrill is een Italiaanse keten van wegrestaurants en food / beverage vestigingen in treinstations, luchthavens en tankstations. Onze klant heeft vestigingen in verschillende landen wereldwijd. Inmiddels zit het personeelsbestand boven de 62.500 personeelsleden.

We zorgen ervoor dat de werkomgeving meerwaarde blijft bieden voor medewerkers van Autogrill. Sinds de opening komen de collega’s opnieuw graag naar kantoor, de creativiteit werd aangescherpt en de hybride samenwerking verloopt heel soepel. Met onze technologie zorgen we ervoor dat je organisatie slimmer, efficiënter en effectiever samenwerkt.

Uitdagingen van hybride werken

Digitalisering, altijd en overal toegang hebben tot informatie, andere manieren van samenwerken en flexibilisering van arbeid... Het zijn voorbeelden van trends die breed worden omarmd, omdat ze helpen bij slimmere, efficiëntere en meer duurzame manieren van werken.

Niet alleen omdat bedrijven dit willen, maar vooral omdat de medewerkers van vandaag en die van de toekomst hierom vragen. Een vergadering is al lang niet meer alleen een fysieke bijeenkomst, maar krijgt in toenemende mate een andere vorm, bijvoorbeeld via videoconferencing bij Autogrill.

Grote boardroom

In een vergadering met 12-16 personen aan tafel wil je dat degene die het verst weg zit van het scherm goed gehoord en gezien wordt. Hiervoor plaatsen we steeds audio en video van professionele kwaliteit. Een krachtige camera, meerdere microfoons en luidsprekers zetten je alvast goed op weg. Vul dit aan met enkele ClickShare dongles op tafel en je kan de call eenvoudig opzetten en bedienen.

Logitech en Barco als MTR standaard

ClickShare Conference in combinatie met een Logitech Rallybar systeem biedt een vlotte Bring Your Own Meeting (BYOM)-ervaring. ClickShare Conference staat voor draadloos, gebruiksvriendelijk en merk-agnostisch vergaderen. Deze setup biedt automatische framing van de presenter, terwijl je daarnaast het handige zaaloverzicht behoudt. Naast betrouwbare audio en video dragen elementen zoals autoframing bij aan de betrokkenheid van de deelnemers tijdens je hybride vergaderingen.

Medium size vergaderzalen alsook kleine huddlespaces

Om het concept van flexwerken te doen slagen zijn er voldoende kleine meetingspaces voorzien, waar je jezelf kan afzonderen of korte besprekingen kan houden. Dit hebben we aangevuld met enkele middelgrote vergaderruimtes, all connected. Veel klanten stellen ons regelmatig dezelfde vragen. Hoe groot moeten de schermen zijn in onze vergaderzalen? Hoe hoog moeten we de schermen hangen? Waar moeten we rekening mee houden?

Daarom doen wij altijd aan plaatsbezoeken. Alleen al lichtinval, akoestiek van de ruimte etc. kunnen dusdanig invloed hebben dat er geen eenzijdig antwoord kan gegeven worden van op afstand. Laat ons iets weten en we komen bij je langs.

Digital signage als motor

De eindklanten van Autogrill werken op de luchthaven met Centoview CMS. Voor hen is Centoview een modern communicatiemiddel dat ervoor zorgt dat ze op een flexibele manier de juiste boodschap, intern of extern, zo efficiënt mogelijk kan overbrengen. Op het HQ werd dan ook meteen voor Centoview gekozen.

Daarnaast brengt het de communicatie in en uit Autogrill samen tot één vereenvoudigd en overzichtelijk systeem. Voor dit project was het zeer aangenaam en meegenomen om met onze vertrouwde contactpersonen te mogen samenwerken.

Productiviteit en plezier op de werkvloer

Dankzij onze afgestemde collaboratietools houdt Autogrill focus op zijn kerntaken, wordt er tijd bespaard, versnellen de doorlooptijden en gaan de (reis) kosten naar beneden. Al deze factoren geven de klant- en medewerkerstevredenheid een gigantische impuls.

Impact van digitale beeldschermen

Uit onderzoek blijkt dat een gerichte boodschap op een digitaal scherm je merkbekendheid verhoogt met 47,7%. Visuele presentaties informeren en overtuigen 43% beter. Beeld wordt 94% beter bekeken dan tekst. Bij Autogrill begrijpen ze dat en zijn ze dus verzekerd van de aandacht bij de werknemers op de werkvloer.

Brede waaier aan oplossingen en dankwoord

Digitopia begeleidt je van A tot Z. Samen denken we na over de beste manier van vergaderen en samenwerken, het juiste type scherm en de sterkste content van de Benelux. Bij het kiezen van de juiste oplossing houden we rekening met verschillende factoren: contentcreatie, apparaatbeheer, cloudopslag, integratie en compatibiliteit, schaalbaarheid en flexibiliteit alsook de benodigde hardware. Voor ons is het belangrijk om de oplossing te vinden die het beste voldoet aan je specifieke behoeften. Bedankt Autogrill voor het vertrouwen!

  • Lokale politie Regio Turnhout werkt slim samen

    Lokale politie Regio Turnhout werkt slim samen

    De politiezone heeft zijn workplace volledig geupgrade naar de nieuwe Microsoft Teams Room standaarden en wapent zich voor de toekomst. “Ons DNA zijn onze medewerkers. Op mensenmaat is onze maatstaf.” Bij de lokale politie Regio Turnhout kom je terecht in een veilige werkomgeving waar je authentiek kan en mag zijn.

    Ontdek deze referentie
  • Van digital signage leverancier tot AV integrator bij ibis Gent

    Van digital signage leverancier tot AV integrator bij ibis Gent

    Deze ibis vestiging biedt enkele vergaderruimtes voor allerlei types van bijeenkomsten. Ook voor kort en vluchtig overleg zijn er enkele huddlespaces aanwezig waar je informeel kan overleggen.

    Ontdek deze referentie
  • Hybride vergaderen voor overheden

    Hybride vergaderen voor overheden

    We werden ingeschakeld om hybride samenwerktools te integreren bij de Vlaamse Overheid. Het betreft verschillende vergaderzalen die een stabiele verbinding moeten garanderen met thuiswerkers en externen.

    Ontdek deze referentie
  • Hybride werken bij Subaru Belux

    Hybride werken bij Subaru Belux

    Een doeltreffende strategie voor hybride werken opent de deur naar vele mogelijkheden: tevreden medewerkers, aantrekkelijke werkplekken en een dynamischere organisatie die klaar staat om te groeien. Zo’n transformatie brengt ook stevige challenges met zich mee.

    Ontdek deze referentie
  • Referenties in digital signage en AV

    Digitale schermen met digital signage of een audiovisuele installatie nodig? Ontdek op deze pagina wat we voor onze bestaande klanten betekenen.

    Ontdek al onze referenties

Heb je digital signage of audiovisuele uitdagingen?

Vraag vrijblijvend informatie. Iedereen is welkom om onze digitale concepten en AV-oplossingen te ervaren.

Lees meer