Workplace

Je werkplek slimmer en efficiënter beheren

Bij flexibele kantoren is het vanzelfsprekend dat er minder mensen tegelijk op kantoor zijn. Dit betekent dat jouw bedrijf waarschijnlijk minder kantoorruimte nodig heeft dan toen iedereen dagelijks naar kantoor moest komen.

Flexibel werken is een manier van werken waarbij de behoeften van de werknemers voorop staan. Het gaat er niet alleen om dat je zelf kunt bepalen wanneer je werkt, maar ook waar je werkt en hoe lang. Voorbeelden van flexibel werken zijn hybride werken, parttime werken of zelf je uren bepalen. Het belangrijkste verschil met hybride werken is dus dat flexibel werken een stap verder gaat wat betreft de autonomie van de werknemer. Steeds meer bedrijven passen de werkplek aan de behoeften van hun werknemers aan. Flexibel werken is een sleutelfactor in het kantoor van de toekomst. Dit is wat je moet weten.

Gegevensgestuurde beslissingen

Bij flexibele kantoren is het vanzelfsprekend dat er minder mensen tegelijk op kantoor zijn. Dit betekent dat jouw bedrijf waarschijnlijk minder kantoorruimte nodig heeft dan toen iedereen dagelijks naar kantoor moest komen. Je kunt bezettingsbeheer gebruiken om te meten hoeveel van de huidige kantoorruimte in het nieuwe werkmodel wordt gebruikt en op basis daarvan gegevensgestuurde beslissingen nemen. Je kunt zich bijvoorbeeld realiseren dat je veel te veel kantoorruimte beschikbaar hebt. Te veel bureaus, of te weinig vergaderruimtes. Je kunt dan besluiten een verdieping kantoorruimte en enkele bureaus weg te doen en in plaats daarvan een nieuwe vergaderruimte te creëren. Zo bespaar je op vastgoedkosten en kun je beter inspelen op de behoeften van werknemers.

Zit je nog met vragen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op.

Lees meer over werkplekbeheer

Heb je digital signage of audiovisuele uitdagingen?

Vraag vrijblijvend informatie. Iedereen is welkom om onze digitale concepten en AV-oplossingen te ervaren.

Lees meer